13 tips till 13 rätt på Stryktipset

Det är nog få saker, för all oss som gillar fotboll och spel, som ökar spänningen under helgen mer än Stryktipset. Den där känslan av att det kanske är just denna helgen som 13 rätt sitter!

Läs vidare nedan eller klicka i listan för att komma direkt till tipsen.

För att hjälpa er på vägen tänkte vi på vinnaroddset.se dela med oss av våra 13 bästa tips till 13 rätt!

Är du en av de som läser experternas tips i din tidning och sedan slänger ihop en rad? Givetvis är det inget fel i detta, men vi rekommenderar er starkt att sätta av lite mer tid innan ni lämnar in er potentiella miljonvinstrad och gå lite djupare in i diverse statistik. Det finns otroligt mycket värdefull statistik att använda om man bara vet var man ska leta, något som helt klart kan ge en ordentlig edge för fler rätt på Stryktipset. Vi använder själva följande tre websidor för vår statistik, www.soccerway.com, www.flashscore.com, www.betexplorer.com.

Läs vidare nedanför listan eller besök någon av våra partners som erbjuder oddsspel där du kan sätta ihop ditt eget stryktips.

Detta är en väldigt viktig statistik att gå igenom för att maximera sannolikheterna till 13 rätt. De allra flesta lagen brukar prestera åtminstone hyffsat på hemmaplan över en säsong (finns undantag) men på bortaplan är det ofta ganska många lag som sliter genom hela säsongen. Detta kan även gälla lag på övre halvan av tabellen.
Framförallt skulle vi säga att bortalagets statistik är den viktigaste statistiken att ta i betraktning, då vissa lag har så pass svårt på bortaplan att de genom en hel säsong bara vinner en eller två matcher. Men bäst är såklart att väga båda lagens respektive statistik mot varandra.
Hemma vs bortastatistik kan vara väldigt användbart när det kommer till garderingar, då för exempel vissa lag kryssar betydligt mer sällan på hemma- respektive bortaplan än andra lag. Detta kan vara en väldigt bra indikator på om man ska gardera en match mellan två jämna lag med ett kryss eller med en etta/tvåa.

När dom större utdelningarna kommer på Stryktipset så är där alltid en eller kanske två matcher som slutar med en stor skräll. För exempel, vem förväntade sig att Watford skulle besegra Liverpool hemma säsongen 19/20 eller att Crystal Palace skulle besegra Manchester City på Etihad säsongen 18/19. Detta är bara två exempel på vad man skulle kunna kalla för ologiska resultat.
Vårt tips är att alltid lägga in en eller två halvgarderingar på ologiska resultat. Detta kommer givetvis att vara bortkastade tecken de allra flesta helgerna, men när de väl sitter så finns det en stor sannolikhet att din plånbok kommer till att tacka dig.

Väldigt ofta har vi hört och läst att lag som ligger på nedre halvan av tabellen, som har en vinstsvit på för exempel 4 raka matcher, borde vara favorit på grund av deras form när dom möter ett jämnstarkt lag. Vi här på vinnaroddset.se ser helt annorlunda på detta. Det är faktiskt väldigt sällan att lag på undre halvan av tabellen lyckas vinna mer än ungefär 3-4 raka matcher i rad. Givetvis är det skillnad när topplagen kommer in i en vinnande svit men när lag från undre halvan nått 3-4 raka vinster, så är dom faktiskt betydligt närmare ett oavgjort resultat eller en förlust än ytterligare en vinst. Detta är ett väldigt bra läge att satsa emot det formstarka laget då de tenderar att bli överstreckade på grund av sin form.13 tips till stryktipset

Detta tipset bygger lite på samma filosofi som föregående tips. Men istället för att fokusera på lagens nuvarande form, så tar vi istället en titt på lagens inbördes möten.
Låt oss för exempel säga att Lag A och Lag B ska spela den här omgången. Båda lagen har placerat sig ungefär i mitten av tabellen dom senaste 4-5 säsongerna, så det är två väldigt jämnstarka lag. Vi upptäcker att Lag A har vunnit dom senaste fem inbördes mötena mot Lag B. Det är väldigt sällan att ett lag vinner mer än 4-5 raka inbördes möten mot ett annat jämnstarkt lag. Just därför så ligger det antingen ett kryss eller en vinst för Lag B väldigt nära till hands.
Ett annat väldigt effektivt sätt att använda inbördes möten på är om Lag B har besegrat Lag A på bortaplan tre matcher eller fler i rad. Mellan två jämnstarka lag så är det ovanligt att ett lag vinner fler än 3 matcher i rad på bortaplan, 4-5 matcher i rad är väldigt, väldigt ovanligt.
Givetvis så sker det att lag vinner fler än 4-5 raka matcher mot ett jämnt motstånd, samt att ett lag besegrar ett annat jämnt lag på bortaplan mer än 3 matcher i rad. Men som sagt så är detta ovanligt. Såvida inte laget som ska bryta sviten har en väldigt dålig form så är vårt tips att satsa emot inbördes sviter som dessa.

18+ | REGLER & VILLKOR GÄLLER | SPELA ANSVARSFULLT | WWW.STODLINJEN.SE

Detta är ett tips som de flesta av er erfarna Stryktipsetspelare säkerligen redan använder er av. Men för er som precis har hoppat på ett av dom bästa helgnöjena vi har i Sverige, så är detta ett värdefullt tips!
Nästa gång ni ska strecka helgens rad så ta en titt på Svenskaspels hemsida först. Där finner ni veckans Stryktipsrad med nuvarande streckprocent. Med andra ord så kan ni se hur många procent av inlämnade rader som har ett visst tecken. Detta kan vara väldigt värdefullt för att öka utdelningen på en potentiell vinst.
Låt säga att två jämnstarka lag möts där Lag A är streckade till 38%, krysset 34% och Lag B till 28%. Låt oss säga att du vill gardera ettan med ett annat tecken och tror att sannolikheten för ett kryss och en tvåa är lika stor. Då är det smart att strecka tvåan i detta fallet, då färre inlämnade rader har tvåan streckade vilket ger en högre utdelning vid en potentiell vinst.
Ett annat bra exempel på att använda streckprocent kan vara om ett lag har blivit stora favoriter. Låt oss säga att Lag A är streckade till 64%, krysset 21% och tvåan till 15%. Kanske har du studerat lagens statistik och noterat att bortalaget sällan vinner på bortaplan men av och till lyckas gneta till sig ett kryss mot ett bättre motstånd. Streckprocenten kan då vara värdefulla att ta i betraktning för att se om det kan vara värde i att chansa med en gardering på krysset. Om det skulle bli ett kryss i detta fallet så skulle det innebära att 4 av fem inlämnade rader inte längre har en chans på 13 rätt och kanske du då tycker att det är värt en gardering. Men om streckprocenten istället skulle varit mer jämna, typ 50% för hemmaseger, 34% på krysset och tvåan till 16%, så kanske inte krysset känns som ett lika stort värde.
Så vårt tips är definitivt att ta en titt på streckprocenten innan ni lämnar in era rader https://spela.svenskaspel.se/stryktipset.

Vi skulle inte säga att detta tipset i sig själv är det mest avgörande, för ofta klarar dom flesta lagen av att kompensera för en skada/avstängning eller två, även på nyckelspelare i en enskild match. Över flertalet matcher däremot så brukar man kunna se en effekt om ett lag saknar en eller flera av sina bästa spelare.
Så att hålla koll på lagens skador och avstängningar kan definitivt ge en edge till 13 rätt.

Allt längre in på säsongen så kan spelschemat se väldigt olika ut mellan olika lag. Vissa lag har både inhemska cupmatcher samt europeiska cupmatcher att spela mellan ligamatcherna och detta kan definitivt spela in på prestationerna. Det väldigt täta matchandet som Premier League och Championship har i veckorna runt jul och nyår kan också påverka prestationerna hos vissa lag. Här kan det vara extra värdefullt att hålla koll på vilka lag som inte har den bredaste av trupper, vilka lag som har extra tufft matchande, avstängningar, skador och form med mera.

-Jag visste att det skulle bli en skräll i den matchen!
Känner ni igen er efter att helgens matcher varit färdigspelade och ni valt att tippa ”säkert” bara för att ni har varit nervösa över att gå miste om 13 rätt istället för att följa er instinkt?
Vi här på vinnaroddset.se har gjort detta så otroligt många gånger att vi numera går in i varje helg med en annan filosofi. Vi tippar inte för att vinna just DENNA omgången utan vi tippar för att vinna någon annan helg i framtiden.
Detta gör att vi inte blir alltför fokuserade på att få in alla 13 matcherna, vilket snabbt kan leda till att man försöker tippa lite säkrare, utan vi går mycket mer på vår instinkt och litar mer på den statistiken som vi har hittat i våra förberedelser. Har vi fel i våra chansningar så vet vi att dom kommer till att sitta en annan helg istället.
Det är ju inte när alla favoriter sitter som dom stora pengarna delas ut. Så släpp rädslan av att gå miste om 13 rätt just denna helgen och våga istället chansa och följa er instinkt!

Detta tipset kan definitivt ge en väldigt bra edge inför kommande helger. Strax innan helgens matcher slutar, ta en titt inom Bet365 livebetting och klicka runt på matcherna i
de ligorna som är aktuella för tillfället på Stryktipset. Här får du statistik på antal farliga anfall för båda lagen, lagens skott både på mål och utanför mål, samt bollinnehav i procent.
Givetvis så ger inte statistiken en hundra procentig korrekt bild över hur matchen faktiskt har varit, men väldigt ofta så kan man snabbt se om ett av lagen har varit väldigt dominanta när det gäller bollinnehav, antal farliga anfall och målchanser. Även röda kort kan vara viktiga att ha koll på om det har drastiskt ändrat matchbilden och svängt matchen för det vinnande laget.
Det kan vara enkelt att överskatta en 1-0 vinst för ett lag om man bara ser resultaten när man går igenom statistik inför helgens Stryktipsrad. Har man däremot kollat statistiken strax innan matchen slutat på Bet365 eller i efterhand på för exempel www.flashscore.com, så kan man se att segern väldigt troligt faktiskt var mer tur än skicklighet.
Detta ger definitivt en edge då de allra flesta som spelar Stryktipset inte gräver så djupt i statistik inför varje match.

Varje säsong har så gott som alltid ett eller flera lag som överraskar, framförallt i säsongens första halvdel. I Premier League hade vi 2015/16 Leicester, West Ham och Southampton. 2016 var det Bournemouth som imponerade mest, 2017/18 hade vi Burnley, 2018/19 Wolverhampton och förra säsongen 2019/20 hade vi Sheffield Utd.
Dessa lagen startar oftast säsongen bra direkt och om man snabbt kan identifiera dessa lagen, så kan man få in fina streck med låg streckprocent innan majoriteten har upptäckt att någonting är på gång.
Detsamma gäller för storlag som går emot en tuff säsong. Att ha modet att gå emot ett sviktande storlag redan från starten kan ge väldigt bra utdelning vid en potentiell vinst.

Vi gillar fotboll och betting här på vinnaroddset.se och just dessa samtalsämnena kommer ofta upp när vi pratar med olika personer i vår vardag.
Vi förvånas över hur pass många av de som spelar Stryktipset konsekvent lämnar in samma antal halv- och helgarderingar varje gång de tippar. Nu är givetvis inte detta något som vi kritiserar på något vis, Stryktipset ska vara kul och vi alla väljer själva hur vi vill spela. Men vår rekommendation är ändå att variera era halv- och helgarderingar beroende på omgångens matcher. Vissa veckor, speciellt om man har gjort noga förberedelser med statistik, så finner man betydligt fler matcher som man känner sig trygg med att singelstrecka samtidigt som det kan vara matcher
som känns helt omöjliga att analysera och som man gör bäst i att helgardera och andra veckor så är förutsättningarna helt annorlunda.
Så ja, vi rekommenderar definitivt er till att anpassa era halv- och helgarderingar efter omgången istället för att systematiskt köra på med exakt samma antal garderingar vecka efter vecka för att öka sannolikheten till full pott.

Detta är en intressant del av säsongen i så gott som alla ligor. Vissa lag brukar helt tappa gnistan då dom inte riktigt har någonting att spela för och hamnar i rejäla formsvackor. Samtidigt brukar där alltid vara något lag i botten som helt plötsligt får allt att stämma och börjar plocka poäng från så gott som alla lag och på så sätt säkrar nytt kontrakt.
Håll utkik efter dessa lagen och följ dom stenhårt så länge dom tappar poäng eller tar poäng.

Detta var våra 13 tips till 13 rätt på Stryktipset. Vi hoppas att där var ett eller flera av tipsen som ni funnit värde i och som kommer hjälpa er att komma närmare storvinsten framtiden.
Ha kul och kom ihåg att aldrig spela för pengar som ni inte har råd att förlora.
Lycka till!

18+ | REGLER & VILLKOR GÄLLER | SPELA ANSVARSFULLT | WWW.STODLINJEN.SE

FAQ

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.