Så här fungerar Asian-Handicap

Vid första anblicken kan Asian Handicap verka förvirrande. Läs den här enkla guiden så vet du tillräckligt för att säkert placera dina spel utan någon annan risk än att satsa på fel häst.

Asian Handicap är en av de mest avancerade oddsen. Om du är nybörjare bör du hellre börja med vanliga odds.
Asiatiskt handikapp balanserar alla ojämna odds så att det blir jämnt. Detta görs genom att tillhandahålla handikapp. Den stora skillnaden är att du kan vinna tillbaka ditt spel om ett lag inte överstiger eller faller under handikappmarkeringen.
Låt oss titta på några konkreta exempel:

Asiatiskt handikapp med fulla linjer

I en match mellan Leeds och Fulham sätts oddsen till 1.30 för att Leeds vinner, 5.50 oavgjort och 9.00 för att Fulham vinner. Leeds är tydliga favoriter och man skulle tro att de kommer att ta en lätt seger. Att spela med ett asiatiskt handikapp gör det möjligt att höja oddsen för Leeds att vinna.

Du kan satsa på ’Leeds -1’ med oddsen 1,80. I ett sådant scenario vinner du spelet om Leeds vinner matchen med minst två mål. Du förlorar det om de spelar oavgjort eller förlorar. Men det viktigaste av allt är att om Leeds vinner med ett mål så får du tillbaka vadet.

Den sista delen som förklarar varför oddsen på asiatiskt handikapp skiljer sig från vanligt handikappspel är att:
Om du spelar på ’Fulham +2’ med ett asiatiskt handikapp, så förlorar du om Fulham förlorar med tre eller fler mål. Om de förlorar med två mål får du tillbaka dina pengar. Om de förlorar med maximalt ett mål vinner du ditt spel.

På samma sätt kan du också spela asiatiskt handicap med .5 eller .75 handicap.

Hoppas att du nu behärskar asiatiskt handikapp och kan njuta av nästa spel.