Fantasy fotboll

Äntligen är Fantasy Premier League tillbaka! Vi kommer att ge dig feta tips så att du kan vinna din fantasy buddy league eller slå din irriterande kollega som tror att han vet allt.

Vi ger dig tips om bästa spelare och bästa budgetspelare. Det viktigaste är att du får det bästa PL Fantasy-teamet under säsongen 2020/2021. Vi kommer kontinuerligt att uppdatera teamet inför starten av FPL 2020-serien när skador, form och nya överföringar kommer in.

Vi börjar med målvakterna, men använd menyn nedan om du behöver fotbollsfantasi-tips:

Vi spelar fantasi med magkänsla och sunt förnuft. Magkänslan består av vad vi vet om spelarna, hur spelarna och hans team ser ut på planen och hur vi tror att de kommer att spela nästa match. Anledningen består av statistisk analys av vad som har hänt och sedan sannolikheten för att det kommer att hända igen.

Vi har valt att börja med 2 målvakter som från förra året ger mest valuta för pengarna.

Alternativen:

expected points keeper fantasy pl 2020

Tabellen visar genomsnittliga poäng per spel och per miljon Fantasy-säsong 2019/2020

Burnleys Nick Pope på 5,5 var den som fick flest poäng under förra årets mål från målvakterna. Burnley var i god form mot slutet av säsongen. Vi tror att de kan klara sig från början. Pope är fantasispelarnas mest valda målvakt.

Hugo Lloris 5.5, Tottenham. Går lite under radaren sedan han spelade så få matcher förra året. Var faktiskt målvakten med flest poäng per miljon och flest poäng per match förra året. Vi ser också för oss att Mourinho kommer att stänga mer nästa säsong än vad som var fallet förra året.

Matt Ryan 4.5, Brighton. Den mest populära målvakten till 4,5. Kan vara ett bra val för ett lag som verkar stärkas defensivt med White och Veltman inför nästa säsong.

Alex McCarthy 4.5, Southampton. Så småningom fick en permanent plats i ett lag som återhämtade sig mycket bra under säsongen. Näst mest värd per miljon förra året. Vi tror att framstegen kommer att fortsätta för laget och att McCarthy tillsammans med Lloris kommer att utgöra ett fantastiskt målvaktspar.

Nyland 4.0 Aston Villa. Vi går efter den billigaste målvakten som vi tror kommer att spela. Även om laget inte har en match i GW1.

Naturligtvis går vi inte efter de 2 bästa målvakterna, utan de bästa av de billigaste och den som ger bästa valuta för pengarna:

Det finns mycket osäkerhet på grund av korona och få träningsmatcher. Vi funderade på att gå till Tierney från Arsenal, men han har spelat lite stopp nyligen. Om han blir en wingback är han definitivt valuta för pengarna, men på den platsen imponerade Maitland-Niles mot Liverpool. Så vi är över på grund av osäkerheten. En annan är Doherty; nyligen förvärvad för Spurs från Wolves. Mourinho spelar skevt i försvaret med en offensiv högerback, men blir det lika offensivt som att spela rätt mittfält i 3-5-2? Vi har därför valt att gå med en annan billigare av Mourinhos män i början:

Davies 5.0 Spurs. Vi vill satsa på 1 för Spurs defensivt förutom Lloris. Ok Davies har tävling från Rose och Sessegnon, men i ett system där vänsterbacken drar in som tredje mittfältare är Davies perfekt. Det är verkligen inte de andra 2 som nämns. Osäkerheten är lika stor någon annanstans. Börjar Doherty första match? Vem börjar med Dier, Sanchez och Alderweireld?

Alexander-Arnold 7.5, Liverpool. Vi vågar inte gå utan. Och som du kan se till höger är han faktiskt den av dem som är säker på att spela som ger mest värde per miljon trots att han är den dyraste defensiva spelaren! Det enda problemet är att han har skadats lätt i uppkörningen. Neco Williams är redo att ta över. Om du bara har två Liverpool-spelare i din grupp kan Neco vara smart att lägga in som en billig back-up.

Justin 4.5, Leicester. Ger bra värde om han spelar. Det gör han förmodligen också, men köpet av Castagne, som främst är en högerback, kan leda till att han inte får spela eller flyttas till motsatt sida.

Walker-Pieters 4.5, Southampton. En mycket populär spelare som kan ge bra värde. Var med på laget länge, men kan Valery börja? Vi skulle hellre köra 3 Southampton längre fram på banan.

Vinagre 4.5, Wolverhampton. Med Jonny Ottos långvariga skada kan det vara klart för hans genombrott. 4.5 är i så fall mycket bra värde. Det har förekommit överföringsspekulationer, men från och med idag finns inget alternativ till Vinagre på vänsterbacken.

Egan 5.0 Sheff Utd. Hans team har ett bra program i början. Vi tror inte att förra säsongen var en bluff för Sheff Utd. Själv var han i gott skick i sommar och gjorde bland annat segermålet i 1-0-segern över Wolves. Det är också det första spelet i årets säsong.

Mitchell 4.0 Crystal Palace. Verkar vara 4.0-försvararen närmast att starta GW1. Johnson West Ham och Douglas Leeds är förmodligen de andra som är nära att starta. Vi tror att Palace har den bästa starten ändå, även om Douglas kommer att komma in efter Liverpool-matchen om det visar sig att han nu är fast vid Leeds.

Det är ofta på mittfältet som de största målskyttarna är. Anfallare som Salah, Mane, Rashford, Greenwood, Sterling etc placeras som mittfältare i spelet även om de ofta är de farligaste i sitt lag. Mittfältare får 1 extra poäng för mål i förhållande till anfallare, och har möjlighet att få 1 extra poäng om deras lag får ett ”clean sheet”.

Vi väljer därför att köra våra två största kaptenämnen här Salah och Aubameyang:

Armstrong, som var med på laget länge, har nu skadats. Dessutom har vi blivit mer osäkra på om Saka startar för Arsenal. Vi gör därför två ändringar:

Salah 12.0 Liverpool. Tar påföljder. Är lite bättre än lagkamrat Mane. Är den som förväntas ta flest poäng den här säsongen av dem som spelar i GW1.

Aubameyang 12.0 Arsenal. Tar påföljder. Arsenal förväntade sig bli mycket bättre i år än förra året. Har flyttat ner som mittfältare. Förvänta honom att vara bland de som tar flest poäng i år.

Perez 6.5 Leicester. En liten outsider som gjorde många poäng förra året i tystnad. Är relativt säker på att spela och om han gör det är han en av dem som ger mest värde för 6,5.

Alli 8.0 Spurs. Hit eller Shit. Vi satsar kanske lite hårt på Spurs i början. 3 bra matcher i början är anledningen. Vi tror att de börjar bra innan laget blir trött. Har en känsla av att Alli kan hitta formen att utföra 20-30 målpoäng igen.

Saint-Maximin 5.5 Newcastle. Teamet verkar stärka med Wilson i attacken, Lewis på baksidan och Fraser in. Saint-Maximin tog bra poäng förra året i förhållande till priset. De allra flesta under den sista halvan av säsongen. Knäckte han en kod?

 

Kanske inte … eller verkligen inte de bästa anfallarna i PL men de som vi tror kommer att ge det bästa värdet i början.

Mitrovic 6.0 Fulham. Vi tror att laget förflyttas. Som ett nyligen befordrat team kommer de vanligtvis att ha en bra och energisk start. Vad är inte mer typiskt än att Mitrovic gör mål i den första matchen hemma mot Arsenal?

Ings 8.5 Southampton. Laget såg väldigt bra ut under den sista halvan av förra årets säsong. Bäst av allt var Danny Ings som nästan blev toppscorer. Vi tror att han och teamet fortsätter på samma väg. Trevliga första matcher.

Adams 6.0 Southampton. Ings partner på toppen. Var den som gav flest poäng per miljon per minut som spelades förra året! Avslutade förra säsongen fantastiskt och har imponerat inför säsongen. Kommer han att roteras med Long och Obafemi?

Fantasy Premier League tips, råd och strategi från spelare i världseliten. Topp 1 per mil i Fantasy Premier League de senaste 2 säsongerna.

Vår fantasispecialist, med nästan tio års erfarenhet från att spela fantasy premier league.

Och kommer att ge dig alla råd du behöver för att vinna över din kompis i fantasy PL 20/21