Fantasy fotboll 2022

Vill du ha ditt eget fantasylag för fantasy premier league klicka här.

Vill du ha tips om hur du slår din kompis i fantasyfotboll? Läs vidare!

Fantasy Premier League spelvecka 6

Vi gör 1 byte före spelvecka 6, ut med Rodrigo (Leeds) och in med Harrison 6,1 miljoner (Leeds).

Dessutom gör vi ett magkänslasval genom att bänka Martinelli. Manchester United såg väldigt starkt ut defensivt mot Leicester. Det är klart att de fokuserar på säkerheten först. Bollen får inte spelas bakifrån om det råder tveksamhet, man går för att säkra 1-0 istället för att gå på 2-0. Dessutom är Ødegaard, som varit bra i uppbyggnadsspelet, skadad och tveksam. Vi känner att 1 spelare från varje lag (Rashford och Martinelli) räcker. Och så länge Rashford och Jesus spelar framåt, och har ett högre xG, fortsätter vi med 2:an. I försvaret har alla våra 5 också bra spel. Neco Williams har ofta varit bänkad men har en

Vad är fantasy premier league?

De mest populära fantasy-bytena före omgång 5

Förra veckan var det ute med Trent Alexander-Arnold och in med Rodrigo och Toney. Vilka ”genial”-byten är mest populära den här veckan?

Målvakter: Alla andra målvakter til Sanchez
Det är inte många som använder sitt byte i målvaktsplatsen, men nästan hälften av alla som gör det kastar sig över Robert Sanchez. Vi nämnde förra gången att det var en bra motsats till Rodrigo-ökningen, och Sanchez svarade med 8 poäng.

Frågan är vad i hela friden tänker de, hälften som köper någon ANNAN än Sanchez. Omgångens näst populäraste målvakt är Dean Henderson, som spelar borta mot City! För mig är detta ett praktexempel på varför man kanske bör se på något lite annorlunda än ”totalpoäng” när man väljer spelare, eftersom det är ganska uppenbart att spanjoren är ett mycket bättre val.

Försvar: Zinchenko → Saliba
Ja, du läste rätt. En rejäl knästötsreaktion regerar även denna vecka. Mannen som ”alla” ska ha efter GW1 och 2 är nu klart kall efter en runda ute. Mannen alla vänder sig till är William Saliba, som fick världens billigaste assist förra matchen. Kan man tänka sig att det lönar sig att ha lite is i magen och vänta för att se om det finns goda nyheter för Zinchenko?

Mittfält: Salah → Diaz
Om någon hade sagt till dig innan säsongen att Liverpool skulle vinna med 9-0 mot Bournemouth och Salah inte var inblandad i ett enda mål skulle du ha skrattat högt åt dem. Det händer olyckor, men om det inte finns någon annan baktanke här än att ”Diaz är bättre än Salah” bör du tänka noga på risken du utsätter dig för genom att göra detta byte.

Det är dock tänkbart att Salah ut är en del av ett desperat försök att flytta tillgångar från mittfält till attack innan det är för sent (tips: det är redan för sent, nu jagar du poäng som redan har hänt).

Neto/Bailey → Gross
Är det någon som fortfarande har Neto och Bailey, tänker du kanske? Ja, åtminstone tillräckligt för att denna övergång är nästan lika populär som den som nämns ovan. Kanske inte så överraskande, då Pascal Gross har 4 målpoäng på 4 matcher, medan de två nämnda har en – tillsammans!

Anfall: Kane → Haaland
Överraskning, överraskning! 2 mål från Harry Kane räckte såklart inte till alla med Haaland FOMO. Det ligger nog i korten för Brauten att få vila lite i en enkel hemmamatch innan programmet sluter på riktigt, eller hur? Pep har sagt att Haaland inte kommer att starta varje match när mittveckans spel börjar.


2020

Äntligen är Fantasy Premier League tillbaka! Vi kommer att ge dig feta tips så att du kan vinna din fantasy buddy league eller slå din irriterande kollega som tror att han vet allt.

Vi ger dig tips om bästa spelare och bästa budgetspelare. Det viktigaste är att du får det bästa PL Fantasy-teamet under säsongen 2020/2021. Vi kommer kontinuerligt att uppdatera teamet inför starten av FPL 2020-serien när skador, form och nya överföringar kommer in.

Vi börjar med målvakterna, men använd menyn nedan om du behöver fotbollsfantasi-tips:

Vi spelar fantasi med magkänsla och sunt förnuft. Magkänslan består av vad vi vet om spelarna, hur spelarna och hans team ser ut på planen och hur vi tror att de kommer att spela nästa match. Anledningen består av statistisk analys av vad som har hänt och sedan sannolikheten för att det kommer att hända igen.

Vi har valt att börja med 2 målvakter som från förra året ger mest valuta för pengarna.

Alternativen:

expected points keeper fantasy pl 2020

Tabellen visar genomsnittliga poäng per spel och per miljon Fantasy-säsong 2019/2020

Burnleys Nick Pope på 5,5 var den som fick flest poäng under förra årets mål från målvakterna. Burnley var i god form mot slutet av säsongen. Vi tror att de kan klara sig från början. Pope är fantasispelarnas mest valda målvakt.

Hugo Lloris 5.5, Tottenham. Går lite under radaren sedan han spelade så få matcher förra året. Var faktiskt målvakten med flest poäng per miljon och flest poäng per match förra året. Vi ser också för oss att Mourinho kommer att stänga mer nästa säsong än vad som var fallet förra året.

Matt Ryan 4.5, Brighton. Den mest populära målvakten till 4,5. Kan vara ett bra val för ett lag som verkar stärkas defensivt med White och Veltman inför nästa säsong.

Alex McCarthy 4.5, Southampton. Så småningom fick en permanent plats i ett lag som återhämtade sig mycket bra under säsongen. Näst mest värd per miljon förra året. Vi tror att framstegen kommer att fortsätta för laget och att McCarthy tillsammans med Lloris kommer att utgöra ett fantastiskt målvaktspar.

Nyland 4.0 Aston Villa. Vi går efter den billigaste målvakten som vi tror kommer att spela. Även om laget inte har en match i GW1.

Naturligtvis går vi inte efter de 2 bästa målvakterna, utan de bästa av de billigaste och den som ger bästa valuta för pengarna:

Det finns mycket osäkerhet på grund av korona och få träningsmatcher. Vi funderade på att gå till Tierney från Arsenal, men han har spelat lite stopp nyligen. Om han blir en wingback är han definitivt valuta för pengarna, men på den platsen imponerade Maitland-Niles mot Liverpool. Så vi är över på grund av osäkerheten. En annan är Doherty; nyligen förvärvad för Spurs från Wolves. Mourinho spelar skevt i försvaret med en offensiv högerback, men blir det lika offensivt som att spela rätt mittfält i 3-5-2? Vi har därför valt att gå med en annan billigare av Mourinhos män i början:

Davies 5.0 Spurs. Vi vill satsa på 1 för Spurs defensivt förutom Lloris. Ok Davies har tävling från Rose och Sessegnon, men i ett system där vänsterbacken drar in som tredje mittfältare är Davies perfekt. Det är verkligen inte de andra 2 som nämns. Osäkerheten är lika stor någon annanstans. Börjar Doherty första match? Vem börjar med Dier, Sanchez och Alderweireld?

Alexander-Arnold 7.5, Liverpool. Vi vågar inte gå utan. Och som du kan se till höger är han faktiskt den av dem som är säker på att spela som ger mest värde per miljon trots att han är den dyraste defensiva spelaren! Det enda problemet är att han har skadats lätt i uppkörningen. Neco Williams är redo att ta över. Om du bara har två Liverpool-spelare i din grupp kan Neco vara smart att lägga in som en billig back-up.

Justin 4.5, Leicester. Ger bra värde om han spelar. Det gör han förmodligen också, men köpet av Castagne, som främst är en högerback, kan leda till att han inte får spela eller flyttas till motsatt sida.

Walker-Pieters 4.5, Southampton. En mycket populär spelare som kan ge bra värde. Var med på laget länge, men kan Valery börja? Vi skulle hellre köra 3 Southampton längre fram på banan.

Vinagre 4.5, Wolverhampton. Med Jonny Ottos långvariga skada kan det vara klart för hans genombrott. 4.5 är i så fall mycket bra värde. Det har förekommit överföringsspekulationer, men från och med idag finns inget alternativ till Vinagre på vänsterbacken.

Egan 5.0 Sheff Utd. Hans team har ett bra program i början. Vi tror inte att förra säsongen var en bluff för Sheff Utd. Själv var han i gott skick i sommar och gjorde bland annat segermålet i 1-0-segern över Wolves. Det är också det första spelet i årets säsong.

Mitchell 4.0 Crystal Palace. Verkar vara 4.0-försvararen närmast att starta GW1. Johnson West Ham och Douglas Leeds är förmodligen de andra som är nära att starta. Vi tror att Palace har den bästa starten ändå, även om Douglas kommer att komma in efter Liverpool-matchen om det visar sig att han nu är fast vid Leeds.

Det är ofta på mittfältet som de största målskyttarna är. Anfallare som Salah, Mane, Rashford, Greenwood, Sterling etc placeras som mittfältare i spelet även om de ofta är de farligaste i sitt lag. Mittfältare får 1 extra poäng för mål i förhållande till anfallare, och har möjlighet att få 1 extra poäng om deras lag får ett ”clean sheet”.

Vi väljer därför att köra våra två största kaptenämnen här Salah och Aubameyang:

Armstrong, som var med på laget länge, har nu skadats. Dessutom har vi blivit mer osäkra på om Saka startar för Arsenal. Vi gör därför två ändringar:

Salah 12.0 Liverpool. Tar påföljder. Är lite bättre än lagkamrat Mane. Är den som förväntas ta flest poäng den här säsongen av dem som spelar i GW1.

Aubameyang 12.0 Arsenal. Tar påföljder. Arsenal förväntade sig bli mycket bättre i år än förra året. Har flyttat ner som mittfältare. Förvänta honom att vara bland de som tar flest poäng i år.

Perez 6.5 Leicester. En liten outsider som gjorde många poäng förra året i tystnad. Är relativt säker på att spela och om han gör det är han en av dem som ger mest värde för 6,5.

Alli 8.0 Spurs. Hit eller Shit. Vi satsar kanske lite hårt på Spurs i början. 3 bra matcher i början är anledningen. Vi tror att de börjar bra innan laget blir trött. Har en känsla av att Alli kan hitta formen att utföra 20-30 målpoäng igen.

Saint-Maximin 5.5 Newcastle. Teamet verkar stärka med Wilson i attacken, Lewis på baksidan och Fraser in. Saint-Maximin tog bra poäng förra året i förhållande till priset. De allra flesta under den sista halvan av säsongen. Knäckte han en kod?

 

Kanske inte … eller verkligen inte de bästa anfallarna i PL men de som vi tror kommer att ge det bästa värdet i början.

Mitrovic 6.0 Fulham. Vi tror att laget förflyttas. Som ett nyligen befordrat team kommer de vanligtvis att ha en bra och energisk start. Vad är inte mer typiskt än att Mitrovic gör mål i den första matchen hemma mot Arsenal?

Ings 8.5 Southampton. Laget såg väldigt bra ut under den sista halvan av förra årets säsong. Bäst av allt var Danny Ings som nästan blev toppscorer. Vi tror att han och teamet fortsätter på samma väg. Trevliga första matcher.

Adams 6.0 Southampton. Ings partner på toppen. Var den som gav flest poäng per miljon per minut som spelades förra året! Avslutade förra säsongen fantastiskt och har imponerat inför säsongen. Kommer han att roteras med Long och Obafemi?

Fantasy Premier League tips, råd och strategi från spelare i världseliten. Topp 1 per mil i Fantasy Premier League de senaste 2 säsongerna.

Vår fantasispecialist, med nästan tio års erfarenhet från att spela fantasy premier league.

Och kommer att ge dig alla råd du behöver för att vinna över din kompis i fantasy PL 20/21

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.