Vad är Fantasy Premier League?

Spelregler med mera.

Som ny i fantasy premier league kan det vara riktigt förvirrande med alla olika regler till en början. Här är några bra tips på hur du går fram för att skapa ett bra lag.

Välj ett namn på laget och välj vilka färger du skall ha på dräkterna.

Storleken på laget är på 15 spelare. Så här många spelare har du på varje plats:

2 målvakter
5 försvarare
5 mittfältare
3 anfallare

Hur stor budget har man?

Du har 100 miljoner pund till att skapa ditt lag.

Vilka spelare kan man välja? Det finns en begränsning på antal spelare per lag. Denna begränsningen är på max 3 spelare per premier league lag.

Inför varje omgång

Varje omgång väljer du vilka 11 spelare du skall ha i din startelva. Det är detta som är viktigt. Varje omgång skall du försöka få de 11 bästa på banan, alltså de som får flest poäng. Om en av spelarna inte spelar i omgången så tas det in en spelare på bänken.

Man måste ha minst 3 spelare på positionerna försvarare och mittfältare. I tillägg måste man ha minst 1 anfallare varje match och också självklart en målvakt.

Det är viktigt att välja kapten

Varje omgång väljer man en kapten på laget. Detta är bland det viktigaste sakerna man gör i varje omgång. Anledningen är att man får dubbla poängen för kaptenen. Om din spelare får 8 poäng så får du alltså 16 poäng för den spelaren om du har han som kapten. Vice kaptenen är den spelaren som blir din kapten om han inte kan starta matchen.

Om varken din kapten eller vicekapten spelar så får du inte dubbel poängsumma på någon spelare på ditt lag. Så om du vill vara med i toppen och kämpa måste du välja kapten och vice kapten med omsorg varje omgång.

Du kan prioritera vem från bänken som kommer in i ditt lag om en spelare inte får spela. Dessa byten sker automatiskt.

Här är hur det fungerar:

Om din målvakt spelar 0 minuter i en omgång så blir han ersatt av din reservmålvakt.

Om någon av dina utespelare spelar 0 minuter i Gameweeken blir de ersatta av de högst prioriterade reservspelarna. Den spelaren på bänken som är längst till vänster är din högst prioriterade reservspelare. Kom ihåg att man måste ha ett minimum av spelare på alla positioner så den spelaren längt till vänster som inte bryter formationsreglerna blir den första till att bli automatiskt inbytt om en av dina utespelare inte spelar i en gameweek. Om du tex har 3 försvarare på banan så väljs altså alltid en försvarare från bänken eftersom att annars bryter du med formationsreglerna (minst 3 försvarare). In tas den försvarsspelaren du har placerat längst till vänster.

Transfers
Den första omgången/gameweeken kan du göra obegränsade byten fram till den första deadlinen.

Efter den första rundan får du 1 gratis transfer för varje Gameweek. Du kan byta flera spelare varje omgång men då får du betala -4 poäng för varje extrabyte som du gör.

Om du inte byter en spelare en Gameweek så kan du byta 2 spelare gratis i nästa gameweek. Du kan aldrig ha flera än 2 gratis byten på en runda.

Spelarpriser

Spelarpriserna ändras hela tiden beroende på hur populära spelarna är i transfermarknaden. Inga spelarpris ändras förrän efter säsongen har startat.

Priset som visas på din överföringssida är försäljningspriset till din spelare. Försäljningspriset på en spelare kan vara mindre än spelarens nuvarande köpssumma som har en försäljingsavgift på 50%, som avrundas till närmaste 0,1 pund, som kommer att bli gällande på eventuella vinster du gör på dina spelarköp.

Till exempel om du köper en spelare för 8,3 miljoner och när du säljer han är hans pris på 9 miljoner så kommer ditt försäljningspris på denna spelaren att vara på 8,6 miljoner pund.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.