Veckans stryktips V.44

Stryktipset V.44

Det här är ett gammalt stryktips. Se här för veckans strykningstips.

Då är det dags för en ny omgång av Stryktipset! Jag hoppas att ni hade en bra omgång förra helgen. Själv slutade jag på 9 rätt och det positiva var att det bara var uddamålet som skiljde på de matcher som inte gick in. Då är man iaf där och nosar på 13 rätt.

Den här omgången känns till och med mer besvärlig än förra omgången, så det är bara till att kryssa fingrarna och hoppas att marginalerna är med oss.

Har ni kollat in våra 13 tips till 13 rätt på Stryktipset?

Lycka till på lördag!

Här tror jag att det kan skrälla. Liverpool kommer få klara sig utan van Dijk, mest troligt hela säsongen. Fabinho har vikarierat för van Dijk så här långt och har gjort det bra, men nu verkar det som att Fabinho kommer till att missa den här matchen på grund av skada.

West Ham har en riktigt bra form för tillfället, man har tagit poäng både mot Manchester City och Tottenham. Man har också tagit två segrar på de senaste 4 matcherna, 4-0 hemma mot Wolves och 3-0 borta mot Leicester. Så ja, helt klart ett lag med självförtroende och form. Jag tror definitivt att laget kommer till Anfield i tron om att de kan plocka poäng här.

Jag skulle gärna helgardera den här matchen för att vara ärlig, men där är så pass många kluriga matcher på den här kupongen att jag nöjer mig med 1 X. Speciellt när Liverpool har 62 raka Premier League matcher på hemmaplan utan förlust – imponerande!

Burnley startade förra säsongen dåligt men spelade upp sig under säsongens andra halvdel och man slutade på en fin 10:e plats i tabellen. Det var tight disciplinerat spel som bidrog till den fina avslutningen, något som man även har inlett säsongen med. Men där är en stor skillnad så här långt, kontra förra säsongen, man gjorde mål. Man har nu bara lyckats med ett mål på de 4 senaste matcherna i ligan och jag tror snabbt att detta kan leda till en desperat kamp för ett nytt kontrakt.

Chelsea känns lite ostabila, vilket jag tycker är förståeligt när man är inne i ett generationsskifte och har fått en del nya, yngre spelare. Men nu fick man 4-0 borta i Championsleague mot Krasnodar och det imponerar.

Chelsea har 5 kryss på de senaste 7 matcherna, vilket börjar luta åt att de är överkryssade för tillfället, väldigt sällan att lag i Premier League har större kryssperioder än så, speciellt lag som förväntas vara i topp 6. Jag tar därför bort krysset här och med tanke på att Burnley knappt gör några mål och Chelsea har mängder av offensiv kraft i laget, i tillägg till att man gjorde 4 mål i senaste matchen, så tror jag att Chelsea vinner här.

 

Jag tog upp det förra veckan och gör det här igen – Lutons 9 segrar på de senaste 16 tävlingsmatcherna. Detta är ett lag som såg ut till att falla ur Championship innan man hittade en ordentlig formstopp och säkrade kontraktet med seger i sista omgången. De har nu 4 förluster på de senaste 7 matcherna, vilket känns naturligt. Väldigt få lag mäktar med att vinna match efter match. Jag tror fortfarande att antalet segrar för Luton är statistiskt överrepresenterade och kommer till att spela emot dom här på grund av det.

Brentford blandar och ger så här långt, 3 segrar, två oavgjorda och 3 förluster.

Krysset känns som att det lurar lite, båda lagen kryssade sin senaste match och det har kryssats ganska mycket så här långt i Championship, men jag chansar på att bara köra tvåan för att få ner antalet rader.

En match mellan två tighta lag, visst Middlesbrough är det bättre laget och är favoriter men Nottingham har lyft sig med en seger och tre oavgjorda matcher sedan Chris Hughton tog över laget.

Båda lagen har kryssat en del, hemmalaget 4 kryss på sina 7 senaste och Nottingham har 3 raka kryss.

Jag tror verkligen att den här matchen kan sluta hur som helst, 4 raka kryss i Championship sker relativt ofta, så krysset bör definitivt vara med. Middlesbrough ser starka ut, så ettan borde definitivt vara med. Nottingham har rest sig efter manager-byte, så jag tycker att tvåan också bör komma med.

Jag helgarderar men på ett mindre system, så skulle nog tvåan på den här matchen varit det första tecknet jag skulle plockat bort på hela kupongen.

 

Ytterligare en match som känns att den kan sluta precis hur som helst. Jag tänkte först att chansa med att spika ettan. Jag utgick från formen hos lagen, Millwall har 3 segrar och en oavgjord på sina senaste 4 matcher, man är obesegrad i 6 raka hemmamatcher i ligan. Huddersfield har spelat en oavgjord match och i 6 av de 7 övriga matcherna, har det varit ett uddamål som avgjort matchen. Man har nu två raka förluster, men krysset på 26% känns för bra för att inte ta med. Detta är två jämnbördiga lag trots allt.

Preston på hemmaplan: 4 förluster och 0-5 i målskillnad. Preston på bortaplan: 3 vinster, en oavgjord och 10-5 i målskillnad. Väldigt märkligt, men någonting stämmer helt klart inte när dom spelar på hemmagräs. Visst ser man lag som spelar bättre borta än hemma, men skillnaden är verkligen enorm här.

Nu får man Birmingham på besök som i sin tur sliter med att spela på bortaplan, 5 oavgjorda och 5 förluster, med 3-9 i målskillnad. Nämnas ska att de bara gjort 1 mål borta i ligan på sina senaste 8 matcher.

Visst, Preston sliter hemma och gör inga mål, Birmingham gör heller inga mål på bortaplan och har kryssat 5 av 10 bortamatcher. Men Preston ser så pass starka ut på bortaplan att det känns som att förlustsviten måste brytas väldigt snart. Jag tror att den gör det här, krysset skrämmer lite, men min magkänsla säger Preston här.

 

Swanseas 2-0 seger mot Stoke var väldigt välförtjänt, de spelade bra och skapade väldigt många chanser, samtidigt som de inte lätt Stoke skapa mycket framför deras mål.

Blackburn fortsätter att dominera bollinnehavet i sina matcher men förlorar ändå. Förlusten hemma mot Reading i veckan var tredje förlusten på fyra matcher.

Återigen en svårtippad match men Swansea till 51% känns som en bra spik. Jag kommer dock gardera upp med tvåan. Den är bara streckade till 22% och någonting säger mig att Blackburn är bättre än vad resultaten visar. Jag tycker om att ha med lite oväntade resultat, det är ju trots allt de stora pengarna på 13 rätt som man jagar.

Två lag inne I en kryssperiod, 4 kryss av 5 matcher för Cardiff och 4 av 6 för QPR.

Cardiff har 9 segrar av 14 på bortaplan i ligan, vilket är imponerande. QPR har blandat och gett på hemmaplan de senaste 2 säsongerna och det ser ut som att det mycket väl kan fortsätta den här säsongen också. Man kan på en bra dag slå vilket lag som helst men också tappa poäng mot vilket lag som helst.

Jag kommer till att chansa med ettan här, logiken säger att Cardiff bör streckas men där är alltid minst en match på en kupong som går emot vad min logik säger, så här chansar jag på att QPR har vaknat upp på rätt sida.

 

Roterham är uppflyttade från League One till den här säsongen och lär hålla till på nedre halvan av tabellen där man nu befinner sig. Man lyckades faktiskt med att ta 5 poäng på bortaplan, på sina tre första försök. Men detta var mot Wycombe, Birmingham och Nottingham, tre lag i väldigt dålig form i starten på säsongen. Nu senast besökte man serieledarna Reading och det blev en klar förlust, 0-3.

Efter en dålig start på hemmaplan förra säsongen, har man nu 12 vinster på sina senaste 21 på hemmagräs i ligan. Jag tror man adderar ännu en seger här. Visst, Stoke är inte Reading, men de är i bättre form än de lag som Roterham har hämtat poäng av på bortaplan.

Stoke känns som att de är på gränsen till att bli överstreckade, blir inte förvånade om de kryper upp närmare 72-75%, så jag garderar med krysset för värde.

 

Wycombe tog sitt första poäng i Championship efter uppflyttningen från League One förra säsongen. Man fick 1-1 hemma mot Watford. Värt att notera är att Wycombe hade en uddamålsförlust hemma mot Millwall och en 1-0 förslust borta mot seriesegrarna Reading innan poängen mot Watford.

Nu kommer ett Sheffield i dålig form med tre raka förluster. Just nu (Torsdag) är Sheffield streckade till 46%, jag tycker detta är ett väldigt bra läge att försöka höja värdet på eventuella 13 rätt. Jag tar helt och hållet bort Sheffield här och går på 1 X. Klarar man av att ta poäng mot Watford och bara förlora med ett mål borta mot Reading så kan man definitivt både ta poäng och vinna i den här matchen. Veckans klart bästa match för värde!

 

Watford känns stabila och de lär säkert vara med och slåss om en direkt uppflyttning. 7 av de 8 matcherna de har spelat i ligan så här långt har slutat med under 2,5 mål. Just därför vill jag ha med krysset till fint streckade 28%.

Barnsley lär hålla till någonstans i nedre tabellens överskikt, de känns inte särskilt starka, eller svaga, utan lär säkra ett nytt kontrakt tämligen problemfritt. Laget har nu 4 kryss på de senaste 6 matcherna och Watford har två raka kryss. Krysset måste med om ni frågar mig.

 

Bournemouth ligger tvåa i tabellen och ser stabila ut, men man har kryssat hälften av matcherna så här långt i ligan. Varav ett var 0-0 hemma mot QPR.

Derby avslutade förra säsongen dåligt och har tagit med sig den formen in i den här säsongen. Men man spelar målsnålt och slog faktiskt Norwich borta med 1-0.

Med tanke på att Bournemouths senaste 4 matcher, alla har varit under 2,5 mål och att Derby också spelar målsnålt, så tar jag med krysset som bara är streckade till 21%.

 

Vi får en match i Superettan på kupongen den här veckan och det är väl knappast den enklaste matchen att tippa. Öster har 10 segrar på sina senaste 13 i ligan och man är nu med på allvar i striden om kval upp till Allsvenskan. Skulle man vinna den här matchen så utmanar man också Halmstad om en direkt uppflyttning med bara 5 poäng bakom.

Halmstad ser väldigt stabila ut och har nu en svit på 4 segrar i ligan.

Det här är definitivt en match som båda lagen vill vinna, man kan argumentera att Halmstad säkert är nöjda med en poäng här, då man håller Öster 8 poäng bakom sig. Öster lär knappast lär knappast vara nöjda med ett poäng i utgångspunkten. Jag tror att man kommer att köra på för att få en vinst, så att man har chansen på den uppflyttningsmatchen, samt förhindrar att Jönköping Södra skulle öka försprånget till kvalplatsen.

Att jag väljer en singeltvåa här, har att göra med Östers storförlust senast borta mot Örgryte, 1-4. Jag tror att den förlusten kan påverka Östers självförtroende ganska mycket och bryta det momentum som man haft den sista tiden. Nu är man så pass nära att eventuellt nå Allsvenskan nästa säsong, vilket såg väldigt osannolikt ut för bara några månader sedan. Jag tror att den förlusten kan ha skapat nervositet av att eventuellt gå miste om allt det man nu har börjat hoppas och drömma om.

Jag tror detta kan gynna Halmstad och ja.

 

Om du inte känner till stryktips: så här fungerar veckans strykstips.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.