Veckans Stryktips V.47

Stryktipset V.47

Det här är ett gammalt stryktips. Se här för veckans strykningstips.

Då är jag tillbaka här på vinnaroddset med mitt system för Stryktipset vecka 47. Jag gillar den här helgens kupong, först och främst så är den engelska ligafotbollen tillbaka, inga fler landskamper.

Dessutom har vi 10 miljoner kr i jackpott och en kupong med några tunga favoriter som mycket väl kan falla. Det här kan bli en ordentlig utdelning!

Förra veckan gav återigen 10 rätt, tredje helgen i rad. Därför går jag för 13 rätt den här veckan!

Har ni kollat in våra 13 tips till 13 rätt på Stryktipset?

Lycka till på lördag!

Detta är en match jag kommer till att se live! Egentligen är det här en helgarderingsmatch och ettan på Tottenham var faktiskt det sista tecknet jag tog bort på veckans kupong för att få ner kostnaden. Men jag känner mig ändå ganska trygg med X2. Jag tycker att City är det bättre laget och nu har man dessutom fått tillbaka Gabriel Jesus och eventuellt också Aguero.

Tottenham har börjat komma igång under Mourinho, men jag tycker ändå inte att de ännu är ett lag för att utmana om ligasegern. De är alltför ojämna under matcherna, de kan spela fantastiskt i 30 minuter för att sedan nästan helt tappa sitt momentum. City har å andra sidan inte heller sett ut som ett mästarlag så här långt i år. Även här har man inte varit tillräckligt jämna i matcherna, men jag tror att Pep kommer till att få ordning på balansen i laget.

Om City ser lika ostabila ut defensivt som de gjorde första 20 min mot Liverpool, samtidigt som Kane, Heung-Min och Bale är uppumpade och på målhumör, då känns ettan väldigt trolig. Om inte, så tror jag att City visar att de fortfarande är en nivå över Tottenham.

Dessutom är Tottenham just nu (Torsdag) mest streckade av båda lagen till 39%. Jag tror dock att det här kommer till att ändras framåt lördag, men om Tottenham fortfarande skulle vara favoriterna i streckprocent, så tycker jag definitivt att ettan är värd att ”offras”.

 

United är stora favoriter här, just nu streckade till 71% vilket lär gå upp. United är självklart det bättre laget, men jag vill ändå varna för West Bromwich här! United har haft många spelare ute på landslagssamlingar, vilket definitivt kan påverka formen, speciellt den här säsongen med covid-19. Dessutom har Uniteds insatser varierat kraftigt den här säsongen. Skulle United få en dålig start här, kan jag definitivt se West Bromwich få med sig poäng från Old Trafford mot ett slitet och pressat United. På ett större system skulle tvåan också kommit med.

 

Förra säsongen krigade Villa för sin överlevnad i Premier League, i år besegrar man topplag på löpande band. Senast slog man Arsenal borta med 3-0, vilket var lagets tredje seger på bortaplan på lika många matcher den här säsongen. Hemma har man dock två raka förluster, 0-3 mot Leeds och 3-4 mot Southampton. I sistnämnda matchen låg man under med 0-4.

Brighton måste vara det laget i Premier League så här långt, som har fått minst inspelade poäng i förhållande till sina insatser. Laget spelar bra, håller i bollen, pressar högt, utmanar på kanterna och skapar chanser, men bollen vill inte in. Här ser man hur viktigt det är med kliniska anfallare som gör mål på sina chanser, något som Brighton saknar.

Den här veckan kommer jag till att chansa och gå för de stora pengarna. Därför tar jag bort ettan på Villa här, som redan nu är streckad till 60%. Brighton har definitivt kapaciteten till att slå Villa och den stora frågan angående Villa är om dem faktiskt är så pass bra som de har varit så här långt, eller om deras momentum börjar ebba ut.

Den frågan är speciellt intressant med tanke på landslagsuppehållet. Många gånger kan en paus vara det som bryter ett momentum, både ett positivt och ett negativt momentum. En annan intressant faktor är att Villa har haft fler spelare på landslagsuppdrag än Brighton, vilket kan betyda fler trötta och slitna spelare.

 

Toppmöte I Championship. Norwich inledde säsongen med bara fyra poäng efter fyra matcher och många undrade om Norwich skulle vara ett lag som krigade för direkt uppflyttning eller ej. Efter de matcherna har man tagit 17 poäng av maximala 21, så visst är man ett lag för toppen av Championship.

Middlesbrough spelar extremt tight och disciplinerat och har efter förlusten borta mot Watford med 1-0 i premiären, nu 10 raka matcher utan förlust. Man har kryssat 6 av dessa och i 10 av 11 matcher har det varit under 2,5 mål.

Norwich har 5 raka segrar i inbördes möten mot Middlesbrough, detta är anledningen till att jag garderar krysset med ettan istället för tvåan. Krysset tycker jag absolut ska vara med här, av Norwich 11 matcher har 7 slutat under 2,5 mål. Så det är två väldigt tighta lag som möts.

Men som sagt, jag tar bort tvåan på grund av inbördes statistik, 5 raka inbördes vinster är uppe i det antalet där det ofta bryts mellan två så här pass jämna lag.

 

Jag nämner det varje helg, hur Luton gick från att vara helt fast i botten av tabellen förra säsongen, till att plocka poäng i nästan varje match i säsongens andra halvdel och till slut säkra nytt kontrakt med vinst i sista omgången. Den här säsongen har dem inlett ganska bra och ligger nu på 10:e plats. Jag väntar fortfarande på att se om laget är så här pass bra, eller om de bara har haft ett otroligt momentum. Formen har börjat mattas av lite grann nu på slutet, kanske är det bara en liten formsdipp eller så kanske vi faktiskt börjar se Lutons sanna kapacitet?

Blackburn känns som ett typiskt svårtippat lag i Championship, de blandar och ger. Jag chansar på tvåan här, man har nu 0-0 hemma mot svårspelade Middlesbrough och senast 3-1 hemma mot QPR på sina två senaste matcher. Jag hoppas att de kan ta den här formen med sig på bortaplan, samtidigt som jag misstänker att Lutons lite svajiga form kommer till att fortsätta.

Jag väljer att ta bort krysset på grund av att Blackburn kryssar så pass sällan på bortaplan. Man har bara 5 kryss på sina senaste 39 bortamatcher i ligan, vilket är ett snitt på 7,8 matcher per kryss.

Spik för värde!

 

Två lag i bra form i nedre halvdelen av tabellen. Chris Hughton har definitivt haft en positiv effekt på Nottingham sedan han tog över som manager, man har nu 3 segrar, 3 oavgjorda och bara 1 förlust sedan han tog över.

Barnsley har exakt samma siffror på sina 7 senaste matcher. Barnsley har varit ett stabilt hemmalag sedan man tog steget upp i Championship säsongen 18/19. Man har 9 segrar, 11 oavgjorda och 8 förluster på 28 matcher på hemmagräs. Det vill säga att man har tagit poäng i 71% av sina hemmamatcher.

Nottingham är just nu streckade på 29%, vilket faktiskt är den exakta procentenheten för Burnleys hemmaförluster. Dock tycker jag inte att Nottingham är ett så pass starkt lag att de borde vara streckade till exakt Burnleys förlustprocent, utan jag tycker att de är överstreckade här. Men kanske är matematiken felaktig nu när Nottingham har förbättrats så pass mycket under Hughton?

Men jag litar på matematiken här och går på 1 X och känner mig rätt bekväm faktiskt.

 

Ok, först och främst så är det krysset som försvinner här för mig. Lagen har 5 raka oavgjorda matcher i inbördes möten. De här matcherna är relevanta då de bara sträcker sig så långt tillbaka som säsongen 15/16. Klart att det kan bli ytterligare ett kryss här, men den här sviten är så pass lång nu att jag utan tvekan avstår krysset. 6 raka inbördes kryss är väldigt ovanligt.

Tvåan tar jag faktiskt bort på grund av Cardiffs imponerande bortaform. Laget har 9 segrar på de senaste 14 bortamatcherna i Championship. Jag skulle säga att antalet bortasegrar är en statistisk avvikelse, då Cardiff inte är ett av dem absoluta bästa lagen i ligan.

Millwall blandar och ger som dom så ofta gör. Men de har definitivt kapaciteten till att ta tre poäng i den här matchen och med tanke på de statistiska avvikelserna så spikar jag ettan här.

 

Jag debatterade länge med mig själv om jag skulle gardera tvåan med en etta eller med krysset. QPR är ett lag som kan slå vilket lag som helst hemma när de har en bra dag, samtidigt som Watford verkar ha tagit med sig sina dåliga bortaresultat från Premier League. Laget har nu 22 förluster, 8 oavgjorda och 4 vinster på sina senaste 34 bortamatcher i tävlingssammanhang! Man har dessutom inlett årets säsong med 3 förluster, 3 oavgjorda och bara 1 seger på bortaplan i tävlingsmatcher.

Det kommer till att göra ont om den här kupongen hamnar på 12 rätt och det är QPR som fäller mig från 13 rätt, men något säger mig att Watford ändå är ett så pass bra lag att de förr eller senare får ordning på sitt bortaspel. Speciellt nu när man spelar i en division lägre. Jag håller tummarna och hoppas på att QPR-spelarna inte vaknar på rätt sida i sängen på lördag.

 

Derby har sparkat sin manager nu under landslagsuppehållet, detta efter en fruktansvärd start på säsongen. Laget ligger just nu sist i tabellen. Idag (Torsdag) så har man ännu inte anställt en ny manager. Visst ser vi ofta hur en ny manager kan komma in och direkt ändra på ett lags momentum, men här tror jag att det blir för tätt inpå den här matchen.

Bristol har nu två raka segrar efter en period på 5 matcher utan någon 3 poängare. Bristol är definitivt det bättre laget och bör vinna den här matchen. Men de har bara ett poäng på tre hemmamatcher, dock har det här varit mot tufft motstånd. Derby har trots sin dåliga start på säsongen tagit poäng borta mot Bournemouth och besegrat Norwich på bortagräs. Så jag höjer definitivt ett varnande finger här, men väljer att spika för att hålla kostnaden på systemet nere.

 

Preston har 4 segrar på bortaplan, där man bland slått Brentford med 4-2, QPR med 2-0, Huddersfield med 2-1 och serieledarna Reading med 3-0. Nu senast förlorade man dock med 2-1 borta mot Roterham. Hemma har man 5 raka förluster och man har bara lyckats med att göra ett enda mål! Jag tippade emot att de skulle få sin femte raka förlust senast, men åkte dit på den. Jag tänker tippa i Prestons favör igen. Jag kan bara inte tro att de är så mycket sämre hemma, än vad de är på bortaplan, att de inte alls skulle klara av att ta några poäng på hemmagräs inom den närmaste framtiden.

Sheffield blandar och ger på bortaplan, man har besegrat Cardiff med 2-0 och Birmingham med 1-0 men samtidigt också förlorat med 3-0 mot Roterham och 1-0 nu senast mot Wycombe. Visst kan Sheffield vinna här, absolut!

Men jag tippar som sagt emot Prestons dåliga hemmasvit. Krysset kommer med av ytterligare en anledning. Sheffield har nu 10 raka matcher i Championship utan ett kryss, de har bara haft två perioder på 20 år som har varit längre. En var på 13 matcher och en var på 11 matcher, de har också en gång tidigare haft en period på 10 matcher. Så ett kryss ligger statistiskt sätt nära.

 

Här tippar jag för värde! Visst är Stoke favoriter efter deras 3-0 seger borta mot Reading innan landslagsuppehållet och deras fina hemmastatistik i ligan med 13 segrar, 4 oavgjorda och 5 förluster. Jag vet att det här kan verka som galenskap. Slutar det 2-0 på Lördag så är jag helt enig i detta! Men Stoke var faktiskt utspelade mot Reading, ett Reading som också hade två raka förluster och en form nedåt. Faktiskt så har Stoke i många av sina matcher inte haft bollen särskilt mycket och ofta inte heller varit det laget som har skapat flest chanser, ändå har man lyckats med att vinna eller ta poäng väldigt ofta. Självklart är det här en kvalité och många lag presterar bäst när de fokuserar på kontringar. Men det känns ändå som att Stoke har fått fler resultat med sig, än vad man egentligen är förtjänta av.

Huddersfield är inte ett av de bättre lagen på bortaplan i Championship, men har kapaciteten att vinna mot svårt motstånd. Det har man har visat redan den här säsongen med 2-1 mot Swansea och 3-0 mot Millwall. Förra säsongen vann man bland annat borta med 1-0 mot just Stoke och man besegrade också Brentford borta med 1-0.

Visst kan det kännas som att jag fiskar lite väl långt efter tvåan, vilket jag nog också gör. Just därför kommer krysset med, Stoke har dessutom kryssat 2 av sina 4 senaste hemmamatcher.

När vi har en kupong som vi har den här veckan med ganska många favoriter som blir streckade över 60%, så tycker jag att det är ett guldläge att leta efter värde. Speciellt när vi har 10 miljoner kr i jackpott dessutom! Stoke är just nu streckade på 63%, krysset på bara 21% och tvåan på endast 16%.

Jag chansar som sagt hellre på att vinna miljoner vid eventuella 13 rätt, än att spela ”säkert” och vinna kanske 200-300 tusen. Speciellt en sådan här omgång. Logiken är enkel, om Stoke vinner och jag därför mister 200-300 tusen för att jag får 12 rätt istället för 13 rätt, eller om Huddersfield vinner och jag tippar säkert och satsar på Stoke och går miste om +5 miljoner kr, vilket scenario kommer till att göra mest ont?

 

Swansea förväntas av många vara ett av lagen som är favoriter för en direktuppflyttning. Man ligger just nu på 6:e plats med bara tre poäng bakom serieledarna Reading. Laget har säkert potentialen till att vara med allra högst upp i toppen, men hittills har man inte varit tillräckligt stabila. Hemma har man dock en bra form med 3 segrar på de fyra senaste. Detta är så klart en match man ska vinna om man på allvar ska kriga om direkt uppflyttning. Men vi vet ju av erfarenhet, att det är väldigt ofta just i den här typen av matcherna som de potentiella topplagen, som inte når toppen, misslyckas med att vinna. Så jag är absolut inte säker på den här spiken.

Roterham ser ut till att bli ett av de lagen som krigar för nytt kontrakt. Man blev uppflyttade från League One inför den här säsongen och det är just i den här positionen som de allra flesta har förväntat sig att Roterham ska befinna sig i. Ingenting talar egentligen för att Roterham ska ta poäng här, man har möt liknande motstånd i sina två senaste bortamatcherna och då har man förlorat.

En ok spik, inget mer….

 

Brentford är just nu streckade till 54% och lär komma upp i minimum 60% skulle jag tro. Brentford är absolut det bättre laget här och om de på riktigt ska blanda sin in i toppstriden så måste de vinna den här typen av matcher.

Wycombe inledde serien med 7 raka förluster, men några av dessa förlusterna var bara uddamålsförluster mot bra motstånd, till exempel 1-2 borta mot Norwich, 0-1 borta mot Reading och 1-2 hemma mot Millwall. Efter de här förlusterna tog man två segrar och spelade oavgjort hemma mot Watford. Senast blev det dock förlust borta mot Nottingham med 0-2.

Brentford kan mycket väl vinna den här matchen bekvämt, men två faktorer får mig till att gardera med krysset här för ett fint streckvärde på 26%. Först så är det Wycombes form, om den fortfarande håller i sig trots förlusten senast så kan dem mycket väl kriga till sig ett oavgjort resultat här. Jag ser inte att de skulle vinna, de har ofta runt 40% eller lägre bollinnehav och skapar inte särskilt mycket i sina matcher. Faktor nummer två är att Brentford kryssat 3 av sina senaste 4 matcher, dock mot bättre motstånd. Men en kryssperiod är ändå en kryssperiod, så jag lägger en av veckans garderingar på krysset här.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.