Veckans stryktips V 51 2020

Stryktipset V.51

Det här är en gammal artikel, här kan du gå till stryktipset denna veckan.

Välkomna tillbaka! Vi fick återigen en omgång med låg utdelning förra helgen och mitt system gav bara 8 rätt. Det har blivit utbetalningar på under 200.000 kr för 13 rätt, 5 av de 6 senaste helgerna. Så vi ligger statistiskt sätt väldigt nära en högre utdelning och jag kommer som vanligt till att anpassa mitt system efter en eventuell hög utdelning.

Veckans omgång ser väldigt besvärlig ut, men när gör den inte det med så här pass många matcher från Championship? Jag känner inte mig helt komfortabel med mitt system den här veckan, men den kan definitivt ge en bra utdelning om den skulle sitta.

Har ni kollat in våra 13 tips till 13 rätt på Stryktipset?

Lycka till på Lördag!

Jag tror att det är många City-fans som sitter och håller tummarna för att Pep verkligen klarar av att värva Messi under januarifönstret. Givetvis skulle fans från alla lag hålla tummarna för Messi, men City är verkligen i behov av en världsklassavslutare. Trots att man nästan alltid dominerar sina matcher fullständigt, lyckas man alltför ofta inte göra tillräckligt med mål. 1-1 hemma mot ett West Bromwich i veckan är ett typiskt exempel på Citys problem.

Southampton har haft en väldigt bra form sedan 2-5 förlusten hemma mot Tottenham i omgång 2. Man har nu 7 segrar, 2 oavgjorda och bara 2 förluster sedan dess.

Givetvis är City favoriter här men Southampton kommer med all sannolikhet till att ge City en ordentlig kamp för poängen. Southampton vann matchen hemma mot City förra säsongen med 1-0. Man kan definitivt vinna här igen, men där är så pass många kluriga matcher på kupongen den här veckan att jag nöjer mig med X 2.
Tror du att City kommer at slå Southampton? Tryck här:
.

 

Arsenal sliter för tillfället och man ser verkligen inte ut som ett harmoniskt lag. Man har fått en man utvisad i 3 av sina 5 senaste Premier League matcher, vilket så klart inte hjälper till i jakten på nödvändiga poäng. I de matcher jag har tittat på med Arsenal i år, så är det 3 faktorer jag har lagt märke till. Först och främst så är det besluten och utförandet, det är många felpassningar och dåliga inlägg. Det andra hänger ihop lite med det första, både Lacazette och Aubamayang är för tillfället alltför ojämna runt motståndarnas straffområde. Avslutningarna kommer från dåliga lägen och väldigt ofta är deras passningsspel under den standarden som ett förväntat topplags anfallare bör ligga på. Tredje problemet som jag har sett är att många spelare ser lata ut, de promenerar istället för att springa och jaga tillbaka bollen, eller springa för att skapa ytor.

Everton har två fina segrar i rad nu, 1-0 hemma mot Chelsea och 2-0 borta mot Leicester. Betyder detta att laget är tillbaka i den fina formen man hade i starten på säsongen? Eller kommer Evertons säsong till att kännetecknas av en form som går markant upp och ner över säsongen? Återstår att se, men jag ryggar Everton här mot ett Arsenal som inte får saker o ting till att stämma.

Krysset vill jag dock ha med, jag litar inte helt på Everton ännu och Arsenal är fortfarande ett lag för övre halvan av tabellen när de har en bra dag.

Tror du att Everton kommer at slå Arsenal? Tryck här:
.

 

Newcastle startade matchen mot Leeds i veckan bra och med hög energi, man tog också ledningen med 1-0. Men Leeds tog så småningom över matchen totalt och vann till slut med 5-2. Det här är definitivt en match som kan ha en negativ effekt på formen. Det här var lagets 3:e förlust på de 5 senaste.

Fulham spelade väldigt bra mot Liverpool förra helgen. Liverpool stod för säsongens sämsta insats, men Fulham var påslagna och tog tillfället i akt och fick ett poäng. Nu i veckan spelade man 0-0 hemma mot Brighton.

Newcastle ska vara favoriter i den här matchen, men just nu (Torsdag) är man streckade till 58% och man kan mycket väl närma sig 65% på lördag. Jag tycker att det är för högt med tanke på lagets form för tillfället och krysset rensar fint med 21%. Kan Fulham vinna här? Absolut, det är ju fotboll trots allt men man har bara 2 vinster på sina senaste 25 bortamatcher i Premier League (nuvarande säsong + säsongen 18/19). Lag som placerar sig i botten av premier League tenderar att ta väldigt få segrar på bortaplan över flertalet säsonger. Därför avstår jag tvåan helt här även om den också har en låg streckprocent.

 

Jag plockar först och främst bort krysset här, de 9 senaste gångerna som Stoke har haft 2 raka kryss som man har nu, har det i 6 av tillfällena blivit 3 eller fler raka kryss. Detta är väldigt ovanligt och för mig är det definitivt en statistisk avvikelse.

På inget sätt ser jag Blackburn som en favorit i den här matchen, utan Stoke är rättfärdigat mest streckade här. Man spelar bra på hemmaplan, men man har nu 2 förluster hemma av de 3 senaste och man har 3 oavgjorda matcher och 1 förlust på sina 3 senaste. Man har också bara lyckats med att göra 3 mål på sina 6 senaste matcher.

Blackburn är inte det lagets som tagit flest bortasegrar direkt de senaste 5 säsongerna, men man vinner ungefär var 4:e match. Man besegrade Rotherham hemma nu i veckan med 2-1 där segermålet kom i den 98:e minuten.

Jag tror att det sena segermålet för Blackburn är en ordentlig boost som man mycket väl kan ta med sig in i den här matchen. Stoke kan vara på väg in i en formsvacka och statistiskt sätt så ligger vi nära en hög utdelning på Stryktipset, vilket gör att jag väljer att chansa på tvåan här för att hålla kostnaden på systemet nere.

 

Brentford har 7 oavgjorda matcher på sina 12 senaste. Hemma har man 5 oavgjorda matcher på sina 6 senaste. Detta är överkryssat för mig, så krysset åker bort.

Brentford är obesegrade i 11 matcher nu och jag sätter dem som favoriter här, men jag vill inte utesluta Reading. Reading inledde säsongen väldigt bra med 7 segrar och 1 oavgjord och ledde serien efter 8 omgångar. Sedan dess har man 3 segrar, 2 oavgjorda och 6 förluster.

Just nu är Reading streckade till 17% och om jag har rätt i att den här veckan kommer till att ge en hög utdelning, så är det här en typisk match som rensat bland kupongerna. Reading ligger trots allt en placering över Brentford på 5:e plats i tabellen. 17% känns som ett riktigt bra värde.

 

Birmingham har bara 1 poäng på sina 5 senaste hemmamatcher. Middlesbrough har 3 raka förluster på bortaplan.

Jag tror att Middlesbrough i grund och botten är ett bättre lag än Birmingham, just nu ligger man 7:a i tabellen medan Birmingham ligger på 17:e. Med tanke på hur jämnt den här matchen är streckad, chansar jag på att det blir Middlesbrough som bryter sin dåliga form. Krysset kommer med, detta är två lag som har svårt med målskyttet på hemma- respektive bortaplan och Middlesbrough har 4 kryss på sina 9 bortamatcher så här långt i ligan.

 

Huddersfield är ett betydligt bättre hemma än vad de är på bortaplan. Watford har 4 kryss på sina 6 senaste bortamatcher. Det kan definitivt bli Watfords bortastatistik som förhindrar att de når en direkt uppflyttning till Premier League.

Även om Watford börjar vara överkryssade så vill jag ha med mig krysset här. Huddersfield har 3 raka segrar på hemmaplan, mot sämre motstånd och krysset är bara streckade till 24%.

Watford är det bättre laget och vann sin förra bortamatch och kanske var det början till fler bortasegrar?

 

Swansea har 5 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust på hemmaplan, man är med andra ord ett av ligans starkaste hemmalag och placerar sig på 4.e platsen i ligan. Barnsley har vunnit 8 av sina 12 senaste matcher i ligan. Jag tror inte att Barnsley är så pass bra, utan jag tror att vi har en statistisk avvikelse här.

Krysset kommer dock med, Barnsley har trots allt ett positivt momentum med 4 segrar på sina 5 senaste och 21% lockar.

 

Millwall har riktigt dålig hemmaform, 0 segrar, 4 oavgjorda och 2 förluster på sina 6 senaste. Nottingham har 5 raka förluster på bortaplan, det har dock varit mot bra motstånd – Middlesbrough, Barnsley, Bournemouth, Reading och Norwich.

Båda lagen vann i veckan, Millwall tog sin första seger på 11 matcher då man besegrade Bristol borta med 2-0. Nottingham besegrade Sheffield W hemma med 2-0 vilket var lagets första vinst på 8 matcher.

Jag chansar bort krysset här och hoppas på att ett av lagen tar sin andra raka seger.

 

Luton är på inget sätt chanslösa i den här matchen, man har 2 raka segrar på hemmaplan. Bournemouth är för tillfället 2:a i tabellen och man verkar ha hittat formen.

Säsongen 14/15 när Bournemouth gick upp från Championship hade man en period i ligan då man vann 7 av 8 bortamatcher, nu har man 2 vinster på sina 4 senaste på bortaplan. Jag tror att Bournemouth mycket väl kan spela i premier League nästa säsong och då krävs det vinster på bortaplan. Jag chansar att på att de är på väg in i en period med många bortasegrar från nu av.

Skulle jag spelat ett större system skulle jag definitivt haft med mig krysset här, som har ett finst streckvärde på 21%.

 

Derby har vaknat till liv efter att Rooney tog över som tillfällig manager. Jag har nämnt det tidigare veckor att Derby har spelat bättre än vad resultaten indikerat.

Rotherham har 4 förluster på sina 5 senaste, men 3 av dessa har kommit på bortaplan. Man är bättre på hemmagräs än vad man är på bortagräs.

Jag chansar på att Derbys Rooney-effekt fortsätter, 2-0 hemma mot Swansea i veckan imponerar. Någonstans måste jag hitta spikar, så här blir det en chansning.

 

Sheffield har 4 raka förluster, Coventry har 8 raka utan förlust.

Det här blir mitt ”ologiska resultat” den här helgen. Coventry har 5 oavgjorda matcher på sina 8 senaste, vilket är på gränsen till överkryssat.

Väldigt ofta får vi resultat på Stryktipset som på förhand inte känns logiska och jag tror inte att Coventry är på väg uppåt mot övre delen av tabellen, därför tror jag inte heller att de kommer förbli obesegrade länge till. Kan definitivt se Sheffield vinna här på hemmaplan.

 

Här har vi två lag i väldigt dålig form. Wycombe 4 förluster på sina 5 senaste och 0 vinster, 4 oavgjorda och 5 förluster på sina 9 senaste. QPR har bara 2 poäng på sina 6 senaste.

Jag chansar bort krysset här, går helt enkelt på känsla att ett av lagen tar en efterlängtad seger.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.