Veckans Stryktips V49 2020

Stryktipset V.49

Välkommen tillbaka! Ny helg = Nya matcher som ska analyseras och plånböcker som ska bli tjockare…. Eller lite tunnare…. Det här är en gammal artikel, här kan du gå till stryktipset denna veckan.

Förra helgen gav 10 rätt…. Igen! Det här var fjärde helgen av fem, som det har blivit 10 rätt här på Vinnaroddset. Vi hoppas att ni tog rygg på oss för våra 10 rätt och att ni samtidigt var skickliga nog till att ändra lite, för att plocka in dem sista 3 matcherna! 😉

Helgens rad ser på förhand ganska enkel ut, vilket skrämmer lite. Känns som att det alltid är ett eller två resultat på en sådan här kupong som slutar helt oväntat. Därför har jag bestämt mig för att spela modigt och hoppas på en stor utdelning! Veckans rad är lite större än normalt, har använt förra helgens vinst för att kunna helgardera match nr.13. Systemet kostar 768 kr den här veckan.

Har ni kollat in våra 13 tips till 13 rätt på Stryktipset?

Lycka till på lördag!

Vad kan man säga? Detta är rena definitionen av en helgarderingsmatch. Så antingen är jag veckans idiot på lördag eller en av genierna *skratt*

Formen på båda lagen är bra, West Ham har 3 raka segrar och United hade 4 raka segrar innan förlusten hemma nu i veckan mot PSG, 1-3. Jag tror inte att den matchen kommer till att ha någon direkt betydning för den här matchen, kanske att spelarna i United är lite mer slitna?

Låt mig bryta ner hur jag har kommit fram till beslutet att spika ett kryss här. Först av, United har faktiskt just nu sin bästa svit av bortasegrar i Premier League någonsin. Man har nu 8 raka bortasegrar i PL. Jag tror inte att den blir särskilt mycket längre. Den här upplagan av United är ganska långt ifrån den bästa upplagan klubben har haft i Premier League sedan 1906. Dessutom har man haft en hel del flyt i några av dessa vinsterna, bland annat fick man en straff efter att domaren hade blåst av matchen mot Brighton, en match där man var klart det sämsta laget i. Senast avgjorde man mot Southampton på tilläggstid efter att man hade legat under med 0-2. Givetvis är det styrka att komma tillbaka och vinna matcher, men det känns mer som en tillfällighet att United just nu har sin längsta bortasvit av vinster någonsin, än att de faktiskt är så pass bra.

West Ham är ett bra lag i år och jag tror mycket väl att de är starka nog till att stoppa Uniteds svit. Är de bra nog till att slå United? Absolut! Men United är i bra form och laget har nu 14 raka bortamatcher (alla turneringar + träningsmatcher inkl) utan ett oavgjort resultat. Två gånger på 2000-talet har laget haft en längre period på bortaplan utan kryss, en på 18 matcher och en på 16 matcher. Så rent statistiskt så närmar det sig en oavgjord match för United på bortaplan.

Helst av allt så skulle jag vilja gardera den här matchen med 1 X, men systemet är redan på 768 kr, så jag chansar på enbart krysset. För om det inte skulle bli en tvåa, då känns det som att det är fifty-fifty på en etta eller ett kryss. Krysset är nu mindre streckat, 26% respektive 35%.

Så vi får som sagt se, idiot eller geni…. På lördag vet vi…

 

Frank Lampard har verkligen fått igång sitt Chelsea! Man krossade självaste Sevilla på bortaplan i veckan med 4-0. Man har nu 7 vinster och en oavgjord match på sina 8 senaste tävlingsmatcher. Man har bara släppt in 2 mål på de senaste 10 matcherna.

Leeds är definitivt årets joker-lag, de kan slå vilket lag som helst, när som helst, trots att man inte är ett topplag. Man är just nu på 12:e platsen i tabellen.

Jag har full förståelse för de som garderar den här matchen, som sagt, med Leeds kan allting ske. Jag tror dock att Chelsea kommer till att bli för svåra för Leeds, nu när de är i den här otroliga formen.

 

Jag spikade Manchester City förra helgen och kommer till att göra det igen.

Fulham vann sin match i veckan mot Leicester borta med 2-1. Men jag tror inte att det kommer till att spela någon roll här. City var fullständigt dominanta i senaste omgången när man besegrade Burnley hemma med 5-0. Tidigare förra veckan besegrade man också Olympiakos på bortaplan med 1-0 i Champions League, en match man var totalt dominanta i och borde ha vunnit med betydligt större siffror. I veckan blev det 0-0 borta i samma turnering mot Porto, man var som väntat inte lika dominanta som man var mot Olympiakos, men man var ändå det bättre laget och borde ha vunnit matchen.

Trots att man inte lyckades med att göra mål i Portugal, verkar City ändå vara på gång igen efter en lite knackig start på säsongen. Jag tror att City från nu av kommer på allvar till att rada upp segrar i Premier League. De måste, om de ska ha en chans på guldet.

Fulham imponerar inte och spelade inte ut Leicester på något vis, utan man gjorde två mål i första halvleken och höll undan tills domaren blåste i pipan. Visst är en vinst en vinst, men jag tror att Peps gäng kommer till att bli en betydligt tuffare uppgift på lördag.

Förra helgen var jag beredd på att spika City även om de var 100% streckade, det skulle jag vara även den här helgen!

 

Två lag i bra form. Brentford har 3 raka segrar, 8 matcher utan förlust. Blackburn har också 3 raka segrar och 6 matcher utan förlust. Blackburn har vunnit 5 av de senaste 7 i inbördes möten mot Brentford. Jag tycker att detta är en statistisk avvikelse, för det här är trots allt två ganska jämnstarka lag. Jag tar därför bort tvåan. Krysset känns logiskt att ha med, med tanke på lagens form.

 

Jag hade först 1 X på den här matchen men ändrade mig i sista stund. Blir intressant att se på lördag om det var en smart ändring eller ej.

Det här är två lag som blandar och ger, formen är ungefär likadan – ganska dålig. Nämnas ska dock att QPR inte direkt har imponerat i ligan på bortaplan på ett tag, man har 3 segrar, 6 oavgjorda och 11 förluster på sina 20 senaste bortamatcher. Men man tar sina bortasegrar varje säsong och Huddersfield är inte på något sätt ett lag som de inte skulle kunna ta en seger mot. Jag kommer försöka hitta värde den här omgången, som jag så många gånger gör. Tror att det kan bli en omgång med en riktigt bra utdelning, det är många lag som kommer till att bli streckade runt 50%, som faktiskt inte är väldigt mycket bättre än sitt motstånd och en av de matcherna är den här.

Huddersfield hade 8 matcher i rad på hemmaplan där det hela hade avgjorts med uddamålet, dessutom målsnåla matcher, innan de kryssade mot Luton. Väldigt ofta följs ett kryss, som kommer efter en så pass målsnål och tight period, upp med ett nytt kryss inom 3-4 matcher. Sist fick de 3-2 hemma mot Middlesbrough, så ett kryss ligger statistiskt sätt väldigt nära till i den här matchen.

Huddersfield är med all rätt favoriterna här, men jag streckar som sagt för värde.

 

Här är en match till som jag streckar för värde. Stoke är på inget sätt ett dåligt lag, utan jag tror att de kommer till att vara med i kampen om Play-Off. Jag tror dock inte att de kommer till att fightas om en direkt uppflyttning. I många av deras matcher har de faktiskt inte varit det bästa laget, men de vet hur man gör mål. De delar fjärdeplatsen med Brentford i flest gjorda mål i ligan.

Middlesbrough är raka motsatsen till Stoke, man spelar tight och målsnålt. Man har tillsammans med Swansea släppt in minst mål, 10 stycken. Middlesbrough har kryssat 4 av sina 7 bortamatcher och är på gränsen till överkryssade, men när man spelar så pass tight som de gör just nu, så kan jag se att de kan lägga till ännu ett kryss här.

 

Det här är en spik jag känner mig ganska komfortabel med faktiskt. Först och främst så är Bristol ett bättre lag än Birmingham, vilket tabellen visar – Bristol är på 3:e plats och Birmingham är på 18:e plats.

Vi har också lite statistik som talar för en hemmaseger. Birmingham har besegrat Bristol i 2 raka inbördes möten på Bristols hemmaplan. Två segrar är inte så mycket, men Bristol är ett bättre lag än vad Birmingham är, plus det faktum att Birmingham har tillhört ett av ligans sämsta bortalag de senaste säsongerna, det här gör att statistiken känns relevant. Birmingham har dessutom kryssat 5 av sina 7 senaste bortamatcher, totalt har man kryssat 7 av sina 15 matcher i ligan och i tillägg har man nu 3 kryss på sina 4 senaste matcher. Visst kryssas det mycket i Championship i år, men detta är inte en kryss-liga i klass med Persian Gulf Pro League i Iran, eller Botola Pro i Marocko. För mig är därför Birmingham just nu överkryssade och därför håller jag mig borta från krysset.

Bristol övertygar inte helt, trots att man ligger trea i tabellen. Man har 4 förluster så här långt, mest av samtliga lag i topp 6. Men Birminghams form med 3 poäng på sina 6 senaste matcher imponerar inte och tvåan känns ganska långt ifrån. Som sagt, en ganska komfortabel spik.

 

Derby har anställt Wayne Rooney tillfälligt som manager, det ska bli intressant att följa utvecklingen på Derby nu. Laget ligger sist i tabellen, men man är inte ett så dåligt lag som tabellen visar. Man har spelat jämnt med många bra lag och man slog också Norwich på bortaplan med 1-0. Problemet har varit att man inte har lyckats med att göra mål. Laget har spelat 5 oavgjorda matcher och samtliga har varit 1-1. Man har sin enda seger för säsongen mot Norwich, men av sina förluster så har 5 av 9 varit med uddamålet.

Millwall hade 5 raka kryss innan förlusten mot Blackburn (1-2) nu i veckan. I ligan på hemmaplan har man 5 oavgjorda matcher på sina 7 spelade. För mig är Millwall absolut överkryssade, jag håller mig därför borta från krysset.

Millwall ska vara favoriter här, men kanske Derby får en Rooney-effekt? Vi ser detta ske ofta när lag får en ny manager, att helt plötsligt så börjar marginalerna vända till egen favör istället för emot.

Fint streckvärde på Derby till 20%.

 

Norwich har en hel del skador i truppen, jag vet bland annat inte om deras anfalls-ess Puuki kommer till att spela eller ej. Konsekvensen av lagets skador står säkerligen bakom det faktum att man bara fick 1-1 hemma mot Coventry förra helgen och att man åkte på en förlust nu i veckan med 1-3 mot Luton.

Sheffield har helt klart fått en Pulis-effekt. Sedan Tony Pulis tog över som manager har man nu 3 raka kryss. Totalt har man 4 kryss på sina 5 senaste matcher. Överkryssat skulle jag normalt sagt, men med tanke på Norwich skadeläge och att man har haft 2 dåliga matcher i rad, vågar jag inte välja bort krysset till 22% här. En tvåa känns faktiskt inte helt omöjlig, men lite väl långsökt på ett system i den här storleken skulle jag säga. För större system skulle jag helt klart rekommendera en helgardering här, det finns mycket värde att hämta!

 

Nästan varje helg nämner jag det, Lutons antal bortasegrar. Luton har alltså nu 7 bortasegrar av 14 i Championship. Statistiken låg på 6 av 11 när jag först flaggade för den här statistiska avvikelsen.  Sedan dess har man alltså 1 vinst, 1 oavgjord och 1 förlust på bortaplan. Jag tror fortfarande att statistiken kommer till att fortsätta att balansera ut sig. Därför är tvåan helt utesluten för mig, även om de slog Norwich imponerande hemma i veckan med 3-1.

Swansea är väldigt stabila hemma, 6 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust på sina senaste 9 hemmamatcher i Championship. Som ett bra hemmalag ofta gör, lyckas man ofta vinna med uddamålet. Detta är självklart en styrka men ett oavgjort resultat ligger alltid nära till hands, när det är så pass målsnåla matcher.

Jag tror definitivt att Luton kan ta poäng här, nu när man kommer in i den här matchen med segern i veckan mot Norwich. Krysset är just nu (Torsdag) bara streckade till 22%!

 

 

Watford har varit ruskigt starka hemma så här långt, 6 segrar, 1 oavgjord och inga förluster.

Cardiff har fått en knackig start på säsongen, men nu har man tagit två ordentliga segrar i rad, 4-0 hemma mot Luton och 3-0 hemma mot Huddersfield. Laget har varit väldigt hemmastarka under flera säsonger nu, så det är ju inte alls säkert att de tar med sig den här formen till bortagräs. Men laget hade nyligen en period med 9 segrar, 1 oavgjord och bara 2 förluster på bortaplan i ligan. Man besegrade bland annat Fulham, Middlesbrough, Bristol, Barnsley och Huddersfield, så visst kan walesarna också vinna på bortaplan.

Intressant är att Cardiff bara hade 33% bollinnehav mot Huddersfield och bara 39% mot Luton, trots detta fick man alltså 7-0 i total målskillnad. Visar på bra kontringskraft! Man kan helt klart förvänta sig liknande procent i bollinnehav i den här matchen. Det är just detta som gör att jag garderar med tvåan. Cardiff kommer till den här matchen med självförtroende och med spelare som just nu har flytet framför mål. Scenariot att Cardiff skulle klara av att kontra till sig en skräll här är alldeles för frestande för mig. Så det här blir mitt ”ologiska resultat”. Och vi alla vet att dem ”ologiska resultaten” dyker upp på vårt kära Stryktipset då och då med jämna mellanrum!

 

Återigen stod Preston för en skräll på bortaplan, man besegrade Bournemouth i veckan med 3-2. Detta är bara en i samlingen av bortaskrällar i år, man har också 4-2 mot Brentford, 2-0 mot QPR, 2-1 mot Huddersfield och 3-0 mot Reading.

Men på hemmaplan har man varit raka motsatsen, helt bedrövliga! 1 vinst och 6 förluster så här långt. Även om Wycombe har spelat upp sig efter sin inledande svit på 7 raka förluster när ligan startade, tror jag att Preston har ett väldigt bra läge att få ihop lite hemmapoäng här. Wycombe spelar defensivt och har väldigt lite bollinnehav i sina matcher, vilket säkerligen inte passar Preston då de uppenbarligen trivs bäst när de själva kan satsa på kontringar. Men Prestons hemmastatistik är en statistisk avvikelse skulle jag påstå, så jag vägrar att tro att den skulle försämras ytterligare i den här matchen.

Krysset vill jag dock definitivt ha med mig, Preston är trots all streckade till 63% just nu! Krysset ligger på 21%. Wycombe har dessutom 3 oavgjorda på sina 4 senaste matcher.

 

Två lag som tog steget upp till Championship från League One den här säsongen. Coventry ligger på 19:e plats och Rotherham på 20:e plats.

Formen är helt klart på Coventrys sida. Man har spelat bra på sista tiden, med bland annat vinst 3-2 hemma mot Reading, 1-1 borta mot Norwich och man ledde med 2-1 med ca halvtimmen kvar i sin förlustmatch borta mot Watford. Spelmässigt har man också varit jämna mot sina motståndare.

Rotherhams form är inte alls lika bra, 1 seger, 1 oavgjord och 5 förluster på sina 7 senaste. Man har dessutom 4 raka förluster på bortaplan, noteras ska dock att detta har varit med uddamålet mot Reading, Stoke, Swansea och QPR, så mot ett tufft motstånd trots allt.

Förra säsongen i League One vann Rotherham hemma mot Coventry med 4-0 och det blev 1-1 på Coventrys gräsmatta.

Streckmässigt så tycker jag att det är värde i alla tecken, 42% för Coventry är väldigt bra. Man är starka på hemmaplan och har besegrat både Reading (3-2) och Cardiff (1-0), samt kryssat 1-1 mot Swansea. Streckprocenten på Coventry lär gå upp mot 50-52% skulle jag tro.

Men som jag redan nämnt tidigare i den här artikeln, väldigt sällan går samtliga 13 matcher på Stryktipset exakt det hållet som majoriteten tror och förväntar sig. Någonting säger mig att det här mycket väl kan bli en sådan match och 32% på krysset och 26% på tvåan är båda fulla av värde.

För visst är det dem stora utdelningarna på 13 rätt vi vill åt!?

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.