Stryktipset V.50

Välkommen tillbaka! Jag hoppas att det gick bättre för er än vad det gjorde för mig, 8 rätt blev det för mig förra helgen. Känner mig nöjd med tvåorna på Derby och Cardiff, men det blev inte så pass många skrällar vilket jag hade hoppats på.

Detta är en gammal artikel, här kan du gå till veckans stryktips.

Ny vecka = nya tag!
Den här omgången känns extremt svår, där är inte en enda match jag känner mig säker på. Systemet den här veckan hamnar på 768kr. Det här är systemet är utan tvekan det systemet som jag så här långt den här säsongen känner mig mest osäker på. Vem vet, kanske det betyder att Fru Fortuna dyker upp?

Har ni kollat in våra 13 tips till 13 rätt på Stryktipset?

Lycka till på lördag!

2. Everton – Chelsea X 2

En helgardering är att rekommendera för de som kör ett större system. Visst, formen är nästan raka motsatsen till varandra men Everton har bara spelat 3 matcher under samma period som Chelsea har spelat 5. Lampard har dock roterat ganska bra i dessa matcher, så det är inte ett slutkört Chelsea som kommer till Goodison park, men det kan ändå spela in lite.
Everton har 1 vinst, 2 oavgjorda och 4 förluster på sina 6 senaste, Chelsea har 17 matcher utan förlust på ordinarie tid (förlorade mot Tottenham på straffar i League Cup).
Chelsea har 5 raka vinster på bortaplan (PL och CL). Innan den sviten hade man 4 oavgjorda på 5 bortamatcher. Mitt utgångstips är faktiskt krysset här, Everton kommer definitivt till att ge Chelsea motstånd här och jag tror att man är nöjda med en poäng med tanke på sin dåliga form. Jag tror också att Chelsea känner sig ganska nöjda om den här matchen skulle sluta oavgjort. Men tvåan kommer definitivt med, kan inte gå emot ett lag som har den formen som Chelsea har för tillfället.

3. Newcastle – West Bromwich X 2

(Uppdatering) Efter att jag skrev den ursprungliga texten för den här matchen tidigare idag, har jag blivit informerad om att Newcastle har haft problem med Covid-19 i veckan. Laget kan med andra ord ha en hel del spelare borta i den här matchen. Jag har därför ändrat från ursprungliga 1 X, till X 2

(Ursprunglig text)
Newcastle är nu streckade till 64% (Torsdag) vilket innebär att de säkert kommer sluta på ca 70%. Visst är Newcastle ett bra hemmalag men de är inte Liverpool, Chelsea eller City, jag tycker 70% är alldeles för högt. Det är också typiskt i matcher som den här, där stora favoriter i mitten av tabellen ska vinna enkelt, men så slutar det istället med att de tappar poäng. Säkerligen beror detta ofta på en dos underskattning och bekvämlighet.
Jag satt länge och funderade på om jag skulle lämna ettan ute helt och köra X2, men jag har en hel del andra skrällar på kupongen och WBA har varit ett väldigt dåligt bortalag i Premier League under många säsonger nu. Intressant är dock att senaste bortavinsten tog man 17/18 mot just Newcastle med 1-0 (laget var i Championship förra säsongen).
Jag tycker definitivt, att mer eller mindre alla system, bör lägga in en gardering i den här matchen, det finns väldigt mycket värde att hämta. WBA förlorade sist med 1-5 hemma mot Palace efter att man fick en man utvisad vid ställningen 1-1 i den 34:e minuten. Men innan dess hade man spelat ganska jämnt mot dem flesta lagen man mött och så länge inte 1-5 förlusten totalt har dödat moralen i laget, har WBA alla chanser att plocka poäng här.
Som sagt, 70% på Newcastle är galet högt!

4. Queens PR – Reading 1 2

Reading startade säsongen helt strålande och toppade länge tabellen, sedan åkte man på 4 raka förluster, spelade upp sig igen och tog 2 segrar och spelade två oavgjorda. Nu i veckan förlorade man hemma överraskande mot Birmingham med 1-2.
QPR har bara fått med sig 1 poäng på sina 4 senaste matcher, poängen kom nu i veckan borta mot Millwall. Noteras ska dock att 3 av dessa 4 matcherna har varit på bortaplan och QPR är ett lag som de senaste säsongerna tagit betydligt fler poäng på hemmaplan än på bortaplan.
4 av de 5 senaste inbördes matcherna på QPR´s hemmaplan har slutat med ett oavgjort resultat. Reading har 2 raka oavgjorda matcher på bortaplan, det kan absolut bli ett oavgjort resultat här också, men inbördes möten gör att jag håller mig borta från krysset och chansar istället med 1 2.
Readings form borta med 1 seger, 3 oavgjorda och 2 förluster på sina 6 senaste, gör att jag mycket väl kan se att QPR vänder sin dåliga form med en vinst här. Men tvåan på Reading känns som att den också måste vara med, man har trots sin dåliga bortaform besegrat både Cardiff med 1-0 och Blackburn med 4-2.

5. Blackburn – Norwich X

Ytterligare en match den här veckan som skulle kunna helgarderas. Blackburn har bra form med 4 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust på sina 7 senaste. Förlusten kom dock i veckan borta mot Bristol, men Bristol borta är ingen enkel match direkt. Hemma har man 3 raka segrar, QPR, Barnsley och Millwall.
Norwich toppar tabellen och har 9 segrar, 3 oavgjorda och 1 förlust på sina 13 senaste. Man har haft många skador vilket säkerligen var orsaken till poängtappet hemma mot Coventry 1-1 och förlusten borta mot Luton 1-3. Men efter de två matcherna har man nu tagit 2 segrar med 2-1 hemma, Sheffield W och Nottingham.
Det ser ut som att Norwich fortfarande kommer att ha en hel del spelare skadade inför den här matchen. Med det i tankarna och att de senaste segrarna bara har varit med uddamålet mot sämre lag än Blackburn, dessutom på hemmaplan, så känns det som att de mycket väl kan tappa poäng här.
Jag chansar med krysset här, känns som att det här kommer till att bli en tight match och krysset ligger många gånger nära i den här typen av matcher.

6. Middlesbrough – Millwall 1 2

Millwall har 6 oavgjorda matcher på sina 8 senaste, överkryssade! Jag minns att Stoke för 2 eller 3 säsonger sedan, hade en kryssperiod på 7 oavgjorda på 8 matcher. Men det är sällan lag i Championship har så pass täta kryssperioder som Millwall har just nu. Jag lämnar därför ute krysset helt och hållet.
Middlesbroughs form har verkligen kraschat, man hade 10 raka utan förlust, nu har man 4 förluster på sina 6 senaste. Förlusterna har dock kommit på bortaplan, hemma har man så här långt på säsongen 5 segrar, två oavgjorda och bara 1 förlust (0-1 Norwich).
Hemmalaget ska med all rätt vara favoriter här, just nu streckade på 59% men de åkte på en 0-3 förlust nu i veckan borta mot Preston, knappast ett styrkebesked i en form som pekar nedåt.
Väldigt ofta får vi överraskande resultat på Stryktipset, förra helgen hade vi Birmingham som slog Bristol borta och Cardiff som slog Watford borta. Med tanke på att krysset är borta pga statistisk avvikelse, känns garderingen på Millwall till 17% väldigt intressant!

7. Nottingham – Brentford X 2

Nottingham har 3 raka segrar mot Brentford i inbördes möten. Statistisk avvikelse? Gränsfall….
Nottingham fick en reaktion när de bytte manager, 3 segrar, 3 oavgjorda och bara 1 förlust på Hughtons 7 första matcher som manager. Efter det har man dock kraschat, 5 förluster, 1 oavgjord och inga segrar på dem 6 senaste.
Brentford har 10 raka matcher utan förlust, 4 segrar och 6 oavgjorda. Jag tror inte att Nottingham i sin usla form är laget som ska spräcka Brentfords obesegrade svit. Jag tror att Brentford kommer till att vinna här, man har fått med sig lika många poäng på bortaplan så här långt på säsongen, som man har fått på hemmagräs. Så med andra ord, det verkar inte spela någon roll för Brentford om man spelar hemma eller borta, man plockar poäng oavsett och placerar sig just nu på 6:e plats i tabellen.
Jag vill dock ha med krysset här med tanke på att Nottingham spelar väldigt målsnålt hemma, 5 av 6 senaste har varit under 2,5 mål och Brentford har trots allt kryssat 60% av sina senaste 10 matcher. Krysset har fint streckvärde på 24%.

8. Rotherham – Bristol City 2

Detta är det närmaste jag finner en bra spik den här omgången. Rotherham har eländig form, 2 segrar, 2 oavgjorda och 9 förluster på sina 13 senaste. 5 senaste är på 0 segrar, 1 oavgjord och 4 förluster. Hemma har man dock varit bättre, 2 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster på de 5 senaste.
Bristol blandar och ger men man har varit ganska bra på bortaplan så här långt, 5 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster.
Jag är inte på något vis säker på den här spiken, men någonstans måste man ju spika. Jag hoppas på att Rotherhams dåliga form håller i sig, i alla fall över den här matchen….

09. Bournemouth – Huddersfield 1 X 2

Bournemouth spelade o-o borta mot Swansea nu i veckan och man var det bättre laget. Man ligger tvåa för tillfället i tabellen medan Huddersfield parkerar sig på 12: plats. Bournemouth är streckade till 71%, vilket kan vara befogat då Huddersfield inte imponerar på bortaplan direkt. Men det som får mig till att helgardera, är att Huddersfield tagit 2 raka segrar, dock hemma, men ändå. Bournemouth har kryssat hemma den här säsongen mot Derby och QPR, man förlorade också senaste hemmamatchen med 2-3 mot Preston.
Huddersfield har också besegrat Swansea borta med 2-1, så man har visat att man på en bra dag kan skrälla mot toppen av tabellen. Just nu är krysset streckat till 15% och tvåan till 14%.

10. Birmingham – Watford 2

Watford ligger trea i tabellen, men man har bara mäktat med en enda bortaseger så här långt på 8 matcher. Man har kryssat 5 av sina bortamatcher, varav 4 av kryssen har kommit på de 5 senaste.
Birmingham har två raka segrar, imponerande segrar dessutom, 1-0 borta mot Bristol och 2-1 borta mot Reading. Normalt sätt så skulle jag garderat den här matchen, men Watford känns för bra för att bara ha en enda seger på bortaplan efter 9 matcher, därför chansar jag på att det blir två segrar efter 9 matcher på lördag.

11. Sheffield W – Barnsley 1 2

Barnsley har vunnit 6 av sina senaste 10 matcher, resterande 4 har man förlorat.
Sheffield har usel form, 1 seger, 4 oavgjorda och 7 förluster på sina 12 senaste. Men sedan Pulis tog över laget har man 3 förluster och 3 oavgjorda. Man kommer nu in till den här matchen med två raka förluster på bortaplan, 1-2 mot Norwich och 0-2 mot Huddersfield. Detta måste ändå räknas som ok förluster då motståndet har varit två starka hemmalag.
Sheffield har kryssat 4 av sina 7 senaste matcher och hemma har man 3 raka kryss. Burnley har 10 raka matcher utan ett oavgjort resultat. Detta är ytterligare en helgarderingsmatch, känns som att 12 av omgångens matcher borde helgarderas. Jag chansar på att det inte blir ett fjärde raka kryss hemma för Sheffield, 4 raka kryss är ganska ovanligt.

12. Luton – Preston 1 2

Preston fortsätter att imponera på bortaplan, senast slog man Bournemouth med 3-2. Man har sedan tidigare besegrat Brentford med 4-2, QPR med 2-0, Huddersfield med 2-1 och Reading med 3-0, samtliga på bortaplan. Man vann med 3-0 hemma i veckan mot Middlesbrough.
Luton vann sin senaste hemmamatch mot ett skadedrabbat Norwich med 3-1, dessförinnan hade man 3 oavgjorda och en förlust på hemmagräs.
Preston har bara 1 oavgjord match på sina 15 senaste. Det har dessutom varit över 2,5 mål i lagets 5 senaste matcher och många mål brukar resultera i få oavgjorda matcher. Jag vågar inte gå emot Preston just nu när de vinner som de gör på bortaplan, deras form kommer förstås inte att vara för evigt, men till 33% måste jag ha dem med.
Jag chansar bort krysset här på grund av Prestons statistik. Ettan kommer med då Luton trots allt slog Norwich hemma sist, även om det var ett skadedrabbat Norwich. Men det lär det ändå vara en boost för laget. Dessutom kommer som sagt Prestons imponerande bortastatistik förr eller senare till att ta slut, de ser trots allt inte ut till att vara ett lag för den absoluta toppen av tabellen, vilket i mina ögon indikerar att de har överpresterat.

13. Wycombe – Coventry 1

Coventry har spelat ganska bra på sista tiden, man har 2 segrar och 4 oavgjorda matcher på sina 6 senaste. Bland dessa resultaten finns 1-1 borta mot Norwich, dock mot ett skadedrabbat Norwich.
Wycombe har 4 oavgjorda på sina 6 senaste matcher, resterande två matcher är två förluster. Coventry är korrekta favoriter med sina 40% streckade här, men jag har funnit en statistisk avvikelse som gör att jag går emot Coventry. De har nämligen 8 raka segrar mot Wycombe i inbördes möten! Detta är färsk statistik dessutom, så den är definitivt relevant. Det är väldigt, väldigt ovanligt att lag har så här många raka segrar mot ett annat motstånd, som man inte är väldigt mycket bättre än.
I tillägg är båda lagen på gränsen till att vara överkryssade, båda lagen har som sagt 4 oavgjorda matcher på sina 6 senaste. Jag har gått emot nästan samtliga lag den här omgången som är på gränsen till att vara överkryssade, undantaget Brentford. Jag hoppas och tror att kryssen roar ner sig en aning i Championship, det har kryssats ganska mycket bland många lag så här långt.
Så, om tvåan åker bort pga inbördes möten och krysset åker bort pga av överkryssning hos båda lagen, då återstår det bara ettan….. Jag spikar och håller tummarna….

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.