Veckans stryktips 53

Stryktipset Vecka 53

Välkomna tillbaka till veckans stryktips! Återigen fick vi en låg utdelning på Stryktipset. Nu är vi uppe i 6 av 7 helger där det har blivit en utdelning på under 170.000kr för 13 rätt. Låt oss hoppas på att det är den här helgen som det smäller!
Jag tycker att det är en väldigt spännande kupong vi har fått den här helgen. De 3-4 senaste helgerna känns det som att jag har fått fiska ordentligt för att hitta ett system som skulle kunna ge en hög utdelning. Men den här helgen känns det som att jag faktiskt tror på att det kommer till att bli en hel del tvåor och kryss, vilket rader med höga utdelningar tenderar att innehålla många utav.
Jag önskar er alla lycka till på lördag och ett gott nytt år!

Lycka till på Lördag!

1. West Bromwich – Arsenal 2

Jag tycker att det här är en solklar spik! Just nu (Torsdag) är Arsenal streckade till 62% och lär hamna någonstans runt 70% på lördag. Jag förstår de som letar efter värde i ettan och krysset, men jag tror definitivt på att Arsenal kommer till att vinna den här matchen.

West Bromwich har lyckats med att spela 1-1 borta mot både City och Liverpool nu i december, men sanningen är att de har varit ordentligt utspelade i båda matcherna. Ok, de spelade upp sig i andra halvleken mot Liverpool och fick till kvitteringen, men det kunde stått 4-0 till Liverpool i halvlek. Nu senast åkte man på en rejäl smäll hemma mot Leeds, 0-5.

Arsenal har varit dåliga, inget snack om den saken. Men de har också haft marginalerna emot sig en hel del, nu har man två raka segrar, 3-1 hemma mot Chelsea och 1-0 borta mot Brighton. Om Arteta faktiskt har lyckats få tillbaka omklädningsrummet, som han ryktas ha tappat, tror jag att det här blir en väldigt bekväm seger för Arsenal. Även om inte alla problemen i truppen ännu skulle vara lösta, så tror jag att två raka segrar har gett en glädje tillbaka i Arsenal. I det här läget tror jag verkligen inte att ett iskallt West Bromwich kommer till att klara av att stå upp emot Arsenal.
Som sagt, en solklar spik!

2. Crystal Palace – Sheffield United X

Stackars Sheffield, de har nu 17 förluster på deras 19 senaste Premier League-matcher. Visst, i vissa matcher har de varit väldigt dåliga men i många matcher står de upp och kämpar på bra, men det vill sig bara inte.

Palace fick 1-1 hemma i veckan mot Leicester, vilket säkerligen var en viktig poäng efter 0-10 i målskillnad de föregående två matcherna. Men Palace var det klart sämre laget mot Leicester och jag tror att det här är ett väldigt bra läge för Sheffield att besöka Palace.

Just nu är Palace streckade till 65% och lär hamna på +70%, vilket jag tycker är helt galet! Visst är Palace favoriter här, speciellt när de har en viss Zaha men jag tycker singelkrysset här är en given spik! Detta är en match mellan två lag som för tillfället har svårt att göra mål och det lär bli en väldigt tight match med väldigt lite sambafotboll. Statistiskt sätt så borde Sheffield plocka upp poäng snart, för de är inte så pass dåliga att de bara borde ha 2 poäng efter 19 matcher.

3. Brighton – Wolverhampton 2

En match mellan två lag som spelar fin fotboll men som har förskräckligt svårt att göra mål. Det här är egentligen en helgarderingsmatch, men min magkänsla och statistik gör att jag spikar tvåan.

Brighton har 7 oavgjorda matcher på sina 12 senaste, varav 3 av kryssen har kommit i deras 4 senaste matcher. I en sådan här förväntad tight match kan det absolut bli ytterligare ett kryss för Brighton, men de är överkryssade för tillfället så jag avstår krysset.

Lagen har mötts 12 gånger de senaste 8 säsongerna och Brighton har vunnit 4, det har blivit oavgjort i 7 och Wolves har bara vunnit 1 gång. För mig är detta en statistisk avvikelse, därför tror jag att Wolves kommer till att dra det längsta strået i den här matchen, inte ett mycket längre strå, men tillräckligt!

4. Stoke – Bournemouth 2

Bournemouth förlorade en tuff match borta mot Brentford i onsdags. Den matchen kan definitivt ha en negativ inverkan här med trötta ben för Bournemouth. Men det kan också vara ett revanschladdat Bournemouth som dyker upp här.

Jag har nämnt det tidigare, Stoke har fått en hel del resultat med sig, även om de inte har varit det bättre laget när det kommer till skapade målchanser och bollinnehav. I veckan spelade man 1-1 hemma mot Nottingham, återigen var det en match där man skapade minst chanser och hade minst bollinnehav.

Nu kommer ett förmodat revanschladdat Bournemouth som har siktet inställt på Premier League nästa säsong. Såvida inte Bournemouth har väldigt trötta ben, så är det här ett betydligt tuffare motstånd än vad Nottingham är (även om Nottingham verkar ha kommit igång lite).
Jag tycker att det här är en väldigt fin spik till 42%.

5. Swansea – Watford 1 X 2

Watford sparkade som sagt sin manager inför mötet mot Norwich förra helgen. Hur mycket det kommer till att påverka Watford, positivt eller negativt, återstår att se. Men de fick en bra start med sin nya manager då de besegrade Norwich med 1-0.
Swansea har bara släppt in 2 mål på sina 7 senaste matcher, båda kom i 2-0 förlusten borta mot Derby. Hemma har man 4 raka matcher utan ett insläppt mål.

Watford har 4-6 i målskillnad på sina 10 bortamatcher så här långt i ligan, så det finns en väldigt stor sannolikhet till att vi får se en väldigt tight och målsnål match här.

Swansea spelade i onsdags hemma mot Reading, en match som slutade 0-0. Watford spelade inte alls i veckan utan har nu fått vila sedan förra helgen och nya managern har fått arbeta med truppen i lugn och ro. Dessa förutsättningar kan mycket väl luta den här matchen i Watfords favör.
Jag väljer att helgardera här, Swansea hade trots allt en veckas vila mellan sin match mot Barnsley och QPR, så det lär inte vara helt slutkörda ben här trots matchen i onsdags. Skulle jag offra ett av tecknen skulle det vara ettan.

6. Huddersfield – Reading 1 X

Reading saknar fortfarande sina två bästa målskyttar, vilket har märkts på lagets form, 4 segrar, 3 oavgjorda och 7 förluster på sina 14 senaste ligamatcher. Det ryktas om att Joao kan vara tillbaka här, men även om han är tillbaka så saknar han matchtempo, vilket är väldigt viktigt speciellt för en målskytt.

Huddersfield har 5 raka hemmasegrar, samtidigt som Reading bara har 1 seger på sina 7 senaste bortamatcher.
Jag tror att hemmastarka Huddersfield blir för starka för Reading just nu, men en spik på Huddersfield tycker jag är en för stor chansning. Reading spelade trots allt 0-0 borta mot Swansea i veckan, men tvåan känns alltför tam för att spela till 30%. Reading har bara gjort 6 mål på sina 6 senaste matcher, 4 mål på sina 5 senaste bortamatcher. Samtidigt har Huddersfield bara misslyckats med att göra mål på hemmaplan i en av sina 11 hemmamatcher den här säsongen och det var mot tabellettan Norwich.

7. Brentford – Bristol 1

Oj, oj, oj, Brentford gasar på! Man har nu 16 raka matcher utan förlust, 4 raka segrar (3 ligamatcher och 1-0 mot Newcastle i League Cup). I onsdags besegrade man Bournemouth hemma med 2-1.
Bristols verklighet är ungefär raka motsatsen till Brentfords för tillfället. Laget har väldigt stora skadebekymmer, vilket såklart är extra besvärande den här tiden på säsongen då matcherna kommer så tätt. Man har 3 segrar och 6 förluster på sina 9 senaste matcher och man har bara mäktat med 7 mål.

Brentford är just nu streckade till 73% men såvida inte Brentford gör en riktigt plattmatch här, något vi ibland ser lag göra efter en stor seger. Jag tror absolut inte att ett skadedrabbat, ur form Bristol ska klara av att stå emot Brentford på något sätt. Min magkänsla säger att Brentford inte kommer till att gå ut och göra en plattmatch, jag tror att de stormar mot Premier League faktiskt.

8. Norwich – Barnsley 1 X

Den här matchen känns som veckans enklaste. Norwich leder ligan, är väldigt hemmastarka och spelar bra fotboll. Barnsley blandar och ger, man har 10 vinster och 5 förluster på sina 15 senaste. Sina 5 senaste vinster har alla varit med 2-1. Visst är detta starkt!
Men i mitt huvud så är det här en statistisk avvikelse, jag tror inte alls att Barnsley är ett lag för topp 5 i den här ligan (de ligger 8 just nu). Därför anser jag att de har tagit alltför många segrar än vad de egentligen borde. Så en seger här är helt utesluten för mig.

Krysset kommer dock med, även om Barnsley inte har kryssat på 15 matcher så tror jag att det mycket väl kan komma ett kryss här. Ettan är definitivt mitt utgångstecken, men Norwich har 1 förlust och 1 oavgjord på sina 2 senaste och Barnsley lär säkerligen komma till Carrow Road i tron på att man kan störa Norwich med tanke på att man har 4 segrar på sina 5 senaste.
Krysset på 19% skulle rensa fint!

9. Luton – QPR 1 X 2

Luton är väldigt hemmastarka, vilket 9 segrar, 8 oavgjorda och bara 4 förluster på de 21 senaste hemmamatcherna visar! Man har 3 segrar och 1 oavgjord på sina 4 senaste hemmamatcher, 3-1 Norwich, 3-0 Preston, 0-0 Bournemouth och 2-1 Bristol.
QPR har en dålig form just nu, 9 raka utan en vinst. Man har kryssat 4 av dessa matcherna. På bortaplan i Championship har man 4 segrar, 10 oavgjorda och 14 förluster på sina 28 senaste, varav bara 1 vinst på sina 14 senaste.

Jag tror på Luton här, men QPR är inte utspelade i sina matcher utan de står upp bra i de allra flesta matcherna och i vissa matcher har man också varit det bättre laget. Det vill sig helt enkelt inte. Krysset ligger inte långt borta med tanke på att QPR har 3 raka kryss på bortaplan och 4 kryss på sina 6 senaste. Lite överkryssat dock. Luton har 4 oavgjorda på sina 8 senaste hemmatcher.
QPR kommer med som mitt ”ologiska resultat”.

10. Birmingham – Blackburn 2

Två lag i dålig form. Birmingham har 1 poäng på sina 5 senaste och 1-8 i målskillnad på sina 3 senaste matcher. Man förlorade hemma mot Derby i Tisdags med 0-4. Blackburn 1 seger, 2 oavgjorda och 4 förluster på sina 7 senaste. Det känns som att den här matchen kan gå lite hur som helst, men jag undrar om inte Birmingham är på väg ur Championship? På hemmaplan har man 6 förluster och 1 oavgjord på sina 7 senaste. Målskillnaden har varit horribel, 4-16.

Jag går på min magkänsla av att Birminghams 3 senaste matcher har varit dropparna som fått glaset till att rinna över och att de är på väg mot en total kollaps och kommer till att åka ut ur Championship.

11. Preston – Nottingham 1 X 2

Nottingham har 3 oavgjorda och 1 vinst på sina 4 senaste matcher och man spelade bra borta mot Stoke nu i veckan. De verkar vara lite på gång.
Ett annat lag som verkar vara på gång är Preston, de har nu 3 raka segrar, dock kom 1-0 segern borta mot ett formstarkt Derby i den 96:e minuten, detta efter att man varit en man mer sedan den 20:e minuten. På hemmaplan har man också 3 raka segrar, 6-0 i målskillnad.

Nottingham har bara 1 seger på sina 12 senaste bortamatcher i ligan, varav 8 raka just nu utan vinst. Preston är just nu streckade till 58% och lär hamna strax över 60%, jag tycker den streckningen är ok på sitt bästa. Preston ska vara favoriter med tanke på Nottinghams långvariga negativa bortastatistik, men Nottingham verkar som sagt på gång och jag kan mycket väl se hur det kommer till att stå en tvåa i den här matchen när vi sitter och rättar kupongen.

En helgardering för ett väldigt fint värde!

12. Wycombe – Middlesbrough X 2

Wycombe fortsätter att ligga lågt, ha lite bollinnehav och satsa på kontringar. Visst, man ligger sist i tabellen men man är bara 4 poäng ifrån säker mark, så det känns att man gör så gott man kan faktiskt. Man besegrade Cardiff hemma med 2-1 nu i veckan, vilket säkerligen är en rejäl boost för självförtroendet.

Middlesbrough har 4 förluster och 1 vinst på sina 5 senaste bortamatcher, vilket givetvis inte är särskilt bra. Innan dess hade man 6 vinster, 4 oavgjorda och bara 2 förluster på 12 bortamatcher i ligan, så jag tvivlar på att Middlesbrough inte är bättre på bortaplan än vad resultaten de senaste 5 visar på. På hemmaplan är man väldigt starka, 7 vinster, 2 oavgjorda och bara 1 förlust.

Kort och gott, jag tror Middlesbrough helt enkelt är det bättre laget här, tror också att de snabbt kommer till att pynta till sin aktuella bortaform och tror absolut inte på en Wycombe-seger på lördag. Jag skulle säga att en spiktvåa skulle vara ett bra val, men 57% börjar bli ganska mycket. Middlesbrough har trots allt kryssat 4 av 11 på bortaplan, vilket Wycombe också har kryssat på hemmaplan. Krysset på 23% skulle rensa fint!

13. Rotherham – Cardiff 1 2

Två lag i dålig form. Rotherham har 2 segrar, 1 oavgjord och 9 förluster på sina 12 senaste. Cardiff har 1 seger och 4 förluster på sina 5 senaste.
Dock hade Cardiff 4 raka segrar i ligan prio dessa 5 matcher. Ett annat dock, är det faktum att Rotherham är ett klart bättre hemmalag, än vad man är som bortalag. Hemma har man 3 segrar, 2 oavgjorda och 5 förluster. Cardiff har 4 segrar, 3 oavgjorda och 4 förluster på bortaplan.
Cardiff är streckade till 41% vilket jag tycker är ok, men som sagt, det är på hemmaplan som Rotherham tar sina poäng. Jag är absolut inte säker på en spiktvåa här, krysset chansar jag bort då Rotherham bara har kryssat 1 gång på sina 8 senaste hemma, samtidigt som Cardiff nu har 5 raka på bortaplan utan kryss.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.