Veckans stryktips V.42

Stryktipset V.42

Det här är ett gammalt stryktips. Se här för veckans strykningstips.

Då är det dags för engelsk fotboll igen för hela slanten på veckans Stryktipskupong! Dessutom har vi 10 miljoner i jackpot!

Varje vecka tänker jag dela med mig av mina tankar och min rad för Stryktipset.

Antal rader kommer variera en aning men kommer att lägga kupongerna på runt 200-300kr varje vecka.

Om ni ännu inte har checkat in mina 13 tips till 13 rätt på Stryktipset så finner ni den här.

Lycka till på Lördag!

Tror inte att jag är den enda som frågar sig lite vart båda dessa lagen egentligen står? City dominerar som vanligt bollinnehavet i sina matcher men det känns som att fler och fler lag har börjat förstå hur de ska spela mot dem. Man kan ju tänka sig att Arsenals coach Mikel Arteta, som var Guardiolas assisterande tränare i City innan han tog över Arsenal, har ännu mer förståelse för Citys svagheter? Speciellt med tanke på att Arsenal vann senaste mötet med 2-0 i FA-Cupen i Juli månad.

Det verkar som att de Bruyne kommer till att missa matchen för City, vilket även gäller anfallarna Gabriel Jesus och Sergio Agüero.

Jag är inte beredd att ta bort ettan, City är ändå City men jag tror definitivt att Arsenal kan vinna den här matchen. City kryssar extremt sällan och 1-1 senast mot Leeds var lagets första oavgjorda match på 28 matcher.

 

Southamptons försvarsinsats hemma mot Tottenham (2-5) var extremt dåligt, men man har hållit nollan i båda matcherna efter, med 1-0 borta mot Burnley och 2-0 hemma mot West Bromwich. Jag brukar normalt tippa för att höja värdet på eventuella 13 rätt. Men något säger mig att 4-0 senast hemma mot Crystal Palace för Chelsea, som uppföljning på 6-0 hemma mot Barnsley i Ligacupen matchen innan, kommer vara starten på en vinstsvit på Stamford Bridge.

 

United har verkligen inte lyckats med att ta med sig formen från slutet av förra säsongen med sig in i den nya. Jag tycker att United är det laget som sett mest slitna ut av den extremt korta perioden mellan förra säsongen och nuvarande. Egentligen har jag lust att ta bort tvåan, men både Pogba och Rashford hade en positiv landslagssamling och kanske kan detta betyda att dom kommer tillbaka till United med positiv energi, något som laget desperat behöver. Då kan vi kanske se en reaktion från United.

Newcastle är i grunden väldigt svårslagna hemma och förlusterna kommer mer eller mindre mot topplagen. Frågan är om United ska räknas in som ett topplag eller ej i år?

 

De senaste 4 gångerna som Bristol City har kommit på besök till Barnsley så har matchen slutat 2-2. Jag både tippar och bettar mycket på statistik och det är väldigt sällan som lag i den engelska fotbollen kryssar 4 matcher + i inbördes möten. Jag tar bort krysset av denna anledning.

Bristol har inlett serien med 4 raka vinster och Barnsley har bara ett poäng av maximala 12.

Här kommer jag till att tippa efter strecken, just nu (Onsdag) är Barnsley mest streckade, så jag går helt klart för tvåan. Men skulle Bristol streckas upp till favoriter närmare Lördag, så rekommenderar jag definitivt ettan som gardering för större system.

 

Birmingham har 3 raka kryssmatcher inför det här mötet. De senaste 10 åren har Birmingham haft 3 raka kryss elva gånger, 5 av dessa 11 gångerna har lett till ett fjärde kryss. Sheffield har 4 kryss på sina senaste 8 matcher, dock har man fyra matcher i rad på bortaplan utan kryss, men krysset åker definitivt med här på min kupong.

Birmingham har bara 2 vinster hemma av de senaste 18 Championship-matcher, detta är lagets näst sämsta svit hemma på 2000-talet i ligan. Den sämsta sviten gav bara 3 vinster av 31 hemmamatcher i ligan. Jag garderar för värde här, så det blir Sheffield som får min gardering men matchen kan verkligen sluta hur som helst.

 

Nottingham har 7 raka förluster och Blackburn har en bra form med 6 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster (träningsmatcher inkluderade). Formmässigt så är Blackburn helt klart favoriter, vad som skrämmer lite är att 4 av Nottinghams 7 förluster har varit med uddamålet.

Nottingham har bytt tränare under landslagssamlingen. Det är numera irländaren Chris Hughton som har befälet, samma man som tog Brighton & Hove Albion upp till Premier League. Alla förlustsviter bryts förr eller senare och jag skulle inte bli förvånad om denna bryts just här. Inte alltid, men ofta får lag en reaktion på en ny tränare och med tanke på att 4 av Nottinghams förluster har varit med uddamålet så kommer jag till att helgardera här för värde.

Lite statistik: 4 av dom 5 senaste gångerna som Nottingham har besökt Blackburn så har det slutat med ett kryss. Precis som jag refererade till i match nr.4 så är det väldigt ovanligt med fler än så, men givetvis inte omöjligt.

 

Middlesbrough har två kryss på de tre senaste matcherna och är ett lag som ganska regelbundet har kommit in i kryss-sviter de senaste 10 åren. Reading har startat säsongen med 4 raka vinster i ligan men dom hade ett kryss-snitt på bortaplan i Championship förra säsong på 3,28. Jag hoppas att de kommer ligga på något liknande i år och chansar med krysset för värde.

 

Stoke spelar väldigt målsnålt för tillfället, det har blivit 2 mål eller mindre i 14 av Stokes senaste 15 matcher. Senast Stoke spelade lika tight var i säsongen 18/19 och då hade dom två imponerande kryss-sviter på 9 av 12 matcher och en på 11 av 15 matcher. Nu kryssade dom senast 1-1 borta mot Birmingham. Jag chansar på att det kommer komma fler kryss precis som det gjorde säsongen 18/19.

Stoke har också sin bästa bortasvit på 2000-talet med 6 vinster och en oavgjord på senaste 7 matcherna. Imponerande är att 5 av dessa har varit 0-1 matcher.

Luton har 20 segrar, 6 oavgjorda och 4 förluster på sina senaste 30 matcher. Stoke har som sagt sin bästa bortasvit på nästan 20 år och jag tror inte att den blir mycket längre, finns en anledning att dom inte klarat av en bättre svit på 20 år – det är otroligt svårt att vinna match efter match på bortaplan. Jag tror att Luton, som har varit starka under en längre tid nu tar segern om detta inte slutar oavgjort.

 

Bournemouth verkar starka och ser definitivt ut att ha en uppflyttning till Premier League i sikte. Många gånger vet man inte med lag som flyttas ner hur dom reagerar på nedflyttningen men som sagt så ser Bournemouth starka ut. QPR har 3 segrar, 6 oavgjorda matcher och 11 förluster på sina 20 senaste bortamatcher i tävlingssammanhang. Man har nu inlett sina första två bortamatcher i ligan med en 2-3 förlust mot Coventry och senast 1-1 mot Sheffield W.

Jag tror stenhårt på Bournemouth här och enligt mig så är detta veckans starkaste spik.

 

Tillbaka till statistik, Brentford har nu varit uppe i Championship i 5 raka säsonger, detta blir den sjätte. Under alla säsonger så har Brentford varit ett starkt hemmalag. Men när laget har gått från antingen en vinst, eller ett oavgjort resultat på hemmaplan till en förlust, så har det 8 gånger utav samtliga 23 tillfällen följts upp med ytterligare minimum en förlust, det vill säga var tredje gång.

Brentford är definitivt favoriter i den här matchen men jag försöker alltid lägga in i vart fall ett oväntat resultat på min kupong. Så jag garderar ettan med tvåan i hopp om att en förlust återigen följs upp av en ny förlust för Brentford på hemmaplan. Coventry var nära poäng borta mot serieledarna Bristol men släppte in 2-1 i 82:e minuten, så jag tror helt klart att de kan spela jämnt med bra hemmalag i den här ligan.

 

Roterham har inlett säsongen med väldigt jämna och målsnåla matcher. På dessa har man 3 oavgjorda matcher. Säsongen 18/19 hade man en imponerande kryss-svit på 10 av 13 matcher i Championship och senare på säsongen hade man en mindre svit på 5 raka kryss. Om dom fortsätter spela målsnålt även nu efter landslagssamlingen, så tror jag absolut att det kan komma fler kryss.

Norwich är det andra laget, i tillägg till Bournemouth som vi snackade om tidigare, som flyttades ner från Premier League. Skillnaden är att Norwich har inlett säsongen dåligt med bara 4 poäng på lika många matcher. 3 av 4 matcher har bara haft ett mål och den fjärde slutade 2-2, så detta är också ett tätt lag. Mitt utgångstecken är krysset men för att höja lite på värdet så garderar jag med tvåan istället för ettan, i hopp om att Pukki visar vägen framför målet!

 

Swansea avslutade förra säsongen starkt med 6 segrar, 6 oavgjorda och 3 förluster på sina sista 15 matcher och knep den sista play-off platsen. I år har dom startat säsongen med 10 poäng av 12 möjliga. Huddersfield klarade nytt kontrakt förra säsongen med 3 poäng och jag tror dom kommer till att sluta på något liknande när denna säsongen är över. Jag spikar ettan här utan att tveka!

 

Wycombe blev uppflyttade till Championship denna säsongen och har verkligen inte fått en bra start, 4 förluster och 0-10 i målskillnad. Millwall slutade förra säsongen på 2 poäng bakom Swansea på sista play-off platsen. De har inlett säsongen med 5 poäng av 12 möjliga men mot tufft motstånd (Stoke, Roterham, Brentford och Swansea).

Jag känner mig inte helt trygg i denna spiken men det gör jag nästan aldrig när jag tippar emot lag i dålig svit, för den bryts alltid förr eller senare. Men för att hålla kostnaden nere på kupongen så tycker jag att Millwall är en bra spik, formen är på deras sida och framförallt när Wycombe faktiskt just nu ser ut att bli favoritstreckade (!)

Om du inte känner till stryktips: så här fungerar veckans strykstips.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.