Veckans stryktips V.45

Stryktipset V.45

Det här är ett gammalt stryktips. Se här för veckans strykningstips.

Då är vi igång igen med en Stryktipsrad! Förra veckan slutade på 10 rätt, trots att omgången kändes lite klurig på förhand. Spikarna på Halmstad, QPR och Brentford satt fint, även ettan på Wycombe kändes bra.

Nu försöker vi på nytt! Omgången känns ok, några högt streckade favoriter som ser ut att hålla och
några tighta matcher i Championship.

Jag tror det kan bli en ok utdelning på 13 rätt den här veckan trots favoriterna, för det finns ställen att finna värde på i den här kupongen.

Läs också vår guide, 13 tips till 13 rätt på stryktipset.

Lycka till på Lördag!

Chelsea är redan nu (Torsdag) streckade till 76% och lär säkert hamna en bit över 80%. Men jag spikar Chelsea ganska komfortabelt. Sheffield har uddamålsförluster mot Leeds, Arsenal, Liverpool och nu senast mot City. Så visst kan det kännas som att ett kryss kan ligga här och lura. Jag tror dock inte det, Chelsea har kommit igång och har nu 3 segrar (2 i CL, 1 i PL) och 10-0 i målskillnad.

Skulle det bli ett kryss så kommer det så klart till att rensa ordentligt bland kupongerna men jag tror att Chelsea i nuvarande form är ett tuffare motstånd än vad tidigare fyra nämnda lag var vid den tidspunkten för Sheffield. Dessutom blev man ordentligt utspelade av City och borde förlorat med större siffror.

Palace form är inte särskilt bra för tillfället, 4 poäng på de senaste 5 matcherna. Poängen mot Brighton var dessutom väldigt oförtjänt sett till lagens båda prestationer. Leeds åkte på sin första storförlust för säsongen och visst kan detta påverka, men jag tycker att Leeds har sett väldigt spelsugna och hungriga ut sedan säsongen startade och jag tror inte att en enskild förlust påverkar stämningen i gruppen.

Om jag har rätt så tycker jag definitivt att Leeds ska vara favoriter i den här matchen. Just nu är de streckade till 34% och krysset bara på 27%. Krysset känns som ett bra värde då Palace styrka är att stänga matcher, medan Leeds är att göra mål. 1-1 känns inte alls långt borta. Men tvåan är utgångstipset.

West Ham är just nu streckade till 62% och det ska bli intressant vart de ligger när matchen startar på lördag. Jag tänker höja en varningens finger för den här matchen. Visst kan det se ut som att hemmalaget ska vara klara favoriter och mest troligt vinna den här matchen ganska komfortabelt. Man har ju trots allt 4-0 hemma mot Wolves, 3-0 borta mot Leicester, 3-3 borta mot Tottenham samt 1-1 hemma mot City och nu senaste fick man nästan med sig en poäng på Anfield mot Liverpool. Fulham däremot har knappast imponerat så här långt och segern i måndags var trots allt
mot ett annat lag som inte får det att stämma – West Bromwich.

Det som fångat min uppmärksamhet, är att West Hams alla imponerande resultat har skett i matcher där de har varit underdogs, men nu är man helt plötsligt en stor favorit. Jag har sett det tillräckligt ofta förr, hur lag överpresterar mot bättre lag men får det inte att stämma när de ska kontrollera en match och bara gå ut och vinna den. Krysset kommer definitivt med här. Är dock inte beredd på att lägga till tvåan också, Fulham har verkligen inte varit särskilt bra. Men om jag spelat ett större system, så skulle den här matchen varit en av de första som jag övervägt ett extra tecken på.

Toppmöte i Championship. Den här matchen känns lika svårtippad som den bör vara. Det enda självklara tecknet för mig är krysset. Norwich har två kryss på sina 3 senaste matcher och Swansea har 3 raka kryss på bortaplan. Med tanke på att båda lagen känns väldigt jämna och har en liknande form så kan det här snabbt sluta med ett oavgjort resultat.

Jag väljer att ta bort Norwich enbart för värdet. Skulle både Chelsea och West Ham vinna sina matcher, behövs det några mindre streckade resultat för att få upp värdet vid eventuella 13 rätt. Jag siktar aldrig enbart på 13 rätt, utan jag siktar alltid på en bra utdelning vid 13 rätt.

Det är många som har Bournemouth som en av favoriterna till direkt uppflyttning till Premier League. Så här långt har de inte fått spelet att stämma, man är defensivt stabila och har 8 insläppta mål på 10 matcher. Problemet är att man inte gör tillräckligt många mål. Man har kryssat hälften av matcherna i Championship så här långt.

Birmingham blandar och ger. Men precis som Bournemouth så är det målsnåla matcher man har
spelat så här långt. Bournemouth förlorade i veckan med 1-0 borta mot Sheffield W, detta efter att man fått en straff och ett rött kort emot sig i 69:e minuten. Birmingham förlorade hemma mot Wycombe med 2-1 efter att man tagit ledningen i 40:e minuten. På förhand så känns Bournemouth som det bättre laget och med tanke på att de bara är streckade till 34% just nu, så tycker jag att det här är en ganska bra spik för värde.

Här har vi ytterligare en väldigt jämn match att försöka klura ut. Middlesbrough förlorade premiären borta mot Norwich, med 1-0 men sedan dess har man 4 segrar och 5 oavgjorda matcher. Man ser väldigt tighta och stabila ut och 9 av 10 matcher har haft under 2,5 mål gjorda. Brentford är precis som Middlesbrough ett lag som många förväntar ska vara med att slåss om en direkt uppflyttning. Lagets matcher tenderar att vara lite mer målrika än Middlesbroughs. Formen är också bra för Brentford, 3 segrar, 2 oavgjorda och en förlust på de 6 senaste.

Jag väljer att gå för Brentford här på grund av inbördes möten. Visst, Brentford har 3 raka segrar mot Middlesbrough, men Middlesbrough har 4 vinster, 2 oavgjorda och nu i senaste matchen 1 förlust borta mot Brentford. Jag tycker att lagen är så pass jämna att statistiken inte borde vara så dominant för Middlesbrough. Jag tror därför att statistiken jämnare ut sig lite efter den här matchen.

Krysset tycker jag definitivt ska med här med tanke på hur pass jämna lagen är. I tillägg har Middlesbrough som sagt 5 oavgjorda matcher på sina senaste 9 matcher och Brentford har två oavgjorda matcher på sina 3 senaste matcher.

Blackburn inledde säsongen med två segrar och 9-0 i målskillnad men sedan har man bara 1 seger, 2 oavgjorda och 4 förluster. Efter 7 raka matcher i ligan utan en seger har QPR nu två raka tre poängare. Jag kan definitivt se de ta en tredje här, speciellt när formen är på deras sida för tillfället.

Kanske Blackburns 0-0 nu i veckan hemma mot Middlesbrough, faktiskt känns som ett steg framåt för laget? Jag chansar på att det antingen är så, eller tvärtom, att det kändes som ytterligare ett bakslag och påverkar formen ytterligare negativt. Så för att hålla antal streck på kupong nere så tar jag bort krysset och håller tummarna för att Blackburn antingen är på gång eller ännu mer på väg nedåt i moral och form.

Luton har 7 segrar på 10 bortamatcher i tävlingssammanhang. Jag tycker att de, statistiskt har för många segrar komprimerade på den här perioden. Därför åker tvåan bort för mig. Anledningen till att krysset kommer med är på grund av värdet (26%) och att de senaste 8 hemmamatcherna för Huddersfield har avgjorts med uddamålet. För Luton är det 5 av 6 bortamatcher som har avgjorts med uddamålet. Så ett kryss ligger statistiskt nära för båda dessa lagen.

Hur ska jag kunna undvika att ta upp det igen? Preston vinner allt på bortaplan och förlorar allt på hemmaplan! Skillnaden är dessutom så pass stor att det hela verkligen är märkligt. Nu slog man serieledarna Reading med hela 3-0 borta i veckan. Jag kan inte låta bli att strecka dem här till 38%.

Anledningen att krysset kommer med är att jag helt enkelt inte riktigt klarar av att placera hur pass bra Preston faktiskt är med tanke på alla förluster de har på hemmaplan. Segrarna man har är mot lag som tycker om att gå framåt på hemmaplan, med undantag för Huddersfield. Rotherham är inte lika offensiva som Norwich, Brentford, QPR och Reading, så jag chansar med krysset här. Tvåan låter jag helt enkelt vara med tanke på att Preston besegrat den typen av motstånd som de har, det måste respekteras.

Watford är med rätta stora favoriter här, man ser väldigt stabila ut på hemmaplan – 4 segrar och en oavgjord så här långt. Man har siktet inställt på Premier League till nästa säsong. Coventry å andra sidan har ett poäng på 4 bortamatcher. Man har siktet inställt på att ej åka ur Championship i år. Jag ser verkligen inte att Watford missar att ta 3 poäng här. Veckans spik!

Efter 4 raka förluster bröt Sheffield den negativa sviten med 1-0 hemma mot Bournemouth i veckan. Matchen avgjorde på en straff och ett rött kort mot Bournemouth i 69:e minuten. Millwall blandar och ger så här långt. Millwall har en bra bortaperiod att luta sig på, 8 segrar,2 oavgjorda och 3 förluster. Jag tycker dock att med tanke på att Millwall inte verkar vara tillräckligt stabila för att vara med i toppen av ligan, så är deras antal segrar på bortaplan statistiskt i överkant.

Millwalls senaste bortamatch var ett kryss och man tenderar att ganska ofta följa upp ett kryss på bortaplan med ytterligare ett. Sheffield har kryssat 2 av sina 5 hemmamatcher den här säsongen. Övriga 3 matcher har avgjorts med uddamålet. För att hålla kostnaden nere på kupongen chansar jag med krysset här, 26% streckat känns som en väldigt bra chansning.

Detta är två lag som har hittat formen efter en bedrövlig start på säsongen. Båda lagen har målmässigt väldigt tighta matcher, tillsammans har deras senaste 14 matcher antingen slutat med ett kryss eller avgjorts med uddamålet. Detta tycker jag är tillräckligt med argument för att krysset ska med.

Jag går på hemmasegern tillsammans med krysset. Jag tror att Nottingham i grunden är det bättre laget här, men 59% som de är streckade till just nu är en aning högt tycker jag. För den som kör ett större system eller vågar chansa mer borde definitivt överväga tvåan här som bara är streckad till 18%.

Derby är i riktigt dålig form, 7 förluster, 3 oavgjorda och bara en vinst på sina senaste 11 matcher. Laget har dock haft Rooney tillbaka i de senaste 2 matcher efter skada. Kanske han har behövt en match eller två för att komma igång?

Barnsley hade 5 raka utan förlust (2 vinster, 3 oavgjorda) innan veckans förlust med 3-0 borta mot Cardiff. En förlust borta mot Cardiff är inget att skämmas för, det Walesiska laget tenderar att vara bra hemma. Jag tror Barnsley fortfarande kan ha lite momentum kvar trots den förslusten och med tanke på derbys form så känns tvåan till 24% väldigt bra!

Krysset ligger också nära till hand, Derby har 3 kryss på de senaste 4 matcherna och Barnsley har 2 kryss på sina 3 senaste bortamatcher. Jag chansar bort krysset på ren känsla då systemet redan är på 512kr.

Om Stryktipset

Om du inte känner till stryktips: så här fungerar veckans strykstips.

Stryktipset är en produkt hos spelbolaget Svenska Spel som går ut på att tippa 1, X eller 2 (hemmaseger, oavgjort, bortaseger) i 13 fotbollsmatcher. Matcherna är främst hämtade från England och Sverige. Spelet ger vinst när man har mellan 10 – 13 rätt.

Av hela spelpotten återbetalas 65 % i form av vinster.

Vinstfördelning Stryktipset
Antal rätt Vinstfördelning Vinstchans
13 rätt utbetalar 40 % av vinsten och vinstchansen är 1:1594323
12 rätt utbetalar 15 % av vinsten och vinstchansen är 1:61320
11 rätt utbetalar 12 % av vinsten och vinstchansen är 1:5110
10 rätt utbetalar 25 % av vinsten och vinstchansen är 1:697
Garantifonden får 8 % av vinsten och finns för att garantera en ensam vinnare med 12 rätt 10 miljoner kronor.
Totalt 100 % – vinstchansen är 1:607

Namnet Stryktipset kommer av att man från början strök de matchresultat som man inte trodde på.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.