Veckans stryktips vecka 48

Stryktipset V.48

Det här är ett gammalt stryktips. Se här för veckans strykningstips.

Välkommen tillbaka, då är det dags för en ny omgång av Stryktipset. Vi har 12 miljoner i jackpott! Utdelningen förra helgen blev aldrig vad jag hoppades på. 13 rätt gav inte mer än strax under 160.000 kr och därför blev inte heller mer än svaga 8 rätt på mitt system.

Den här veckan tror jag att det kommer till att bli ganska förväntade resultat, det känns så. Men omgångar som den här kan vara väldigt farliga, för hur ofta sitter vi inte där efter helgen och tittar på resultaten och undrar hur det kunde bli en etta, eller tvåa i en eller flera av matcherna? Trots den faran i bakhuvudet, kommer jag till att spela ganska säkert den här helgen.

Om ni inte redan har läst våra 13 tips till 13 rätt på Stryktipset, så finner ni dem här.

Lycka till på lördag!

 

Everton startade säsongen med en explosion, 13 poäng och 14-7 i målskillnad efter 5 omgångar. Man såg väldigt bra ut och spelade med massor av energi, men sedan åkte man på 3 raka förluster. Man vann senast borta mot Fulham med 3-2, kanske är det vändningen tillbaka till formen?

Leeds har visat att de kan ge vilket lag som helst en fight om poängen och spelar väldigt fin fotboll när de får det till att stämma. Resultaten har inte varit särskilt bra sista 4 matcherna, man har bara tagit 4 poäng. Senaste spelade man 0-0 hemma mot Arsenal, en match man var klart bäst i, även innan Arsenal fick Pépé utvisad i den 51:e minuten. Jag minns inte helt, men jag tror att Leeds hade 4 träffar i målramen.

Jag tror att vi kommer till att få se två offensiva lag i den här matchen. Jag chansar bort krysset, men jag tycker definitivt att den här matchen borde garderas. Evertons form har inte varit den bästa och Leeds kan som sagt ge alla lag en fight för poängen.

Det här är dagens speltips
.

 

Behöver jag ens skriva det? City är utan tvekan det bättre laget här. Man besegrade Olympiakos på bortaplan i Championsleague med 1-0 i veckan. Man var totalt överlägsna! Visst har vi sett att topplagen har börjat lista ut att de kan ge City problem med snabba omställningar, mot deras extremt högt stående backlinje. Men Burnley som har gjort 1 mål på sina 5 senaste matcher, kommer absolut inte att vara i närheten av att straffa City på samma sätt som Tottenham och Leicester.

Jag skulle spika den här matchen även om City varit streckade till 100%.

 

Här har vi rena definitionen av ett bottenmöte, nästjumbon mot tabelljumbon. Inget av lagen har ännu en seger, W.B.A har klarat av att kryssa 3 matcher och Sheffield har bara ett ynka poäng så här långt.

Hemmalaget är rättfärdiga favoriter i den här matchen och man är just nu (Torsdag) streckade till 42%. Av dessa båda lagen har man den bästa insatsen för säsongen när man spelade 3-3 hemma mot Chelsea, en match man faktiskt ledde med 3-0 efter 27 minuter.

Båda lagen har förtvivlat svårt att göra mål. W.B.A har bara mäktat med 1 mål på 6 matcher, Sheffield har bara 4 mål på säsongens inledande 9 matcher. Krysset borde väl egentligen vara med här, men jag chansar på att ta det bort för att hålla kostnaden på systemet nere. Jag tror inget av lagen skulle vara nöjda med ett kryss här, utan jag är helt övertygad om att båda lagen kommer till att gå för att ta säsongens första tre poängare. Jag tror att ett av lagen lyckas med det. Frågan är bara vilket?

 

Två lag i lite knackig form. Hemmalaget har 2 poäng på sina 4 senaste matcher och Millwall har 4 poäng på sina 5 senaste matcher. Båda lagen har kryssat en hel del, Millwall har 4 raka kryss och Birmingham har 2 raka kryss och totalt 6 kryss på sina senaste 11 matcher.

Millwall har spelat väldigt bra på bortaplan i ligan en längre stund nu och har tagit många poäng. Totalt har man 10 vinster, 7 oavgjorda och bara 4 förluster på sina senaste 21 bortamatcher i ligan.

Birmingham är inte direkt ett skräckinjagande hemmalag, man har 3 segrar, 7 oavgjorda och 12 förluster på sina 22 senaste hemmamatcher i ligan. Men tilläggas ska att 2 av segrarna har kommit den här säsongen och det har varit mot bra motstånd, Brentford och Huddersfield.

Jag tar bort krysset då det är väldigt sällan att lag i Championship kryssar 5 raka matcher. Millwall är mitt utgångstips, helt baserat på skillnaden på lagens poängsamling på bortaplan kontra hemmaplan. Men jag tar med Birmingham här, kan man besegra Brentford så kan man besegra Millwall. Dessutom är det nästan alltid en eller flera matcher på en kupong som slutar med ett oväntat resultat, jag hoppas på att en Birmingham-vinst blir en av dessa på lördag.

 

Blackburns form verkar vara uppåt efter 2 segrar och 2 oavgjorda matcher på sina 4 senaste. Innan de här matcherna hade man en period på 5 matcher med 4 förluster och 1 vinst. Man besegrade Preston i veckan med 3-0 på bortaplan, Preston fick en man utvisad vid ställningen 0-0 i den 44:e minuten. Men fram till dess hade Blackburn varit det bättre laget.

Barnsley har en bra form, 4 segrar och 2 förluster på sina 6 senaste matcher. Noteras ska att 3 av segrarna har kommit på hemmaplan och man har sista säsongerna varit ganska mycket bättre på hemmaplan än på bortaplan. Man vann dock sin senaste bortamatch med 2-0 mot tabelljumbon Derby, det här var första bortavinsten för säsongen. Man har tagit poäng borta mot både Stoke och Millwall och jag tror definitivt att man kan få med sig poäng även här.

Blackburns form är som sagt uppåtgående och man är ett lag som gärna vill hålla i bollen. Man har haft mest bollinnehav i majoriteten av sina matcher så här långt på säsongen, även om resultaten inte har varit de bästa. Mitt utgångstips här är ettan, magkänslan säger att Blackburn faktiskt är på gång. Men krysset kommer med då Blackburn har 2 kryss på sina senaste 4 matcher och Barnsley har 2 kryss på sina senaste 4 bortamatcher. Oavgjorda matcher tenderar att komma tätt tillsammans.

 

Luton har tagit 7 segrar på sina senaste 12 tävlingsmatcher på bortaplan. Jag nämner det varje helg, men det är värt att nämna återigen. Luton var förra säsongen hopplöst fast i botten av tabellen i Championship och var mer eller mindre dömda till att åka ur. Men man spelade upp sig i säsongens andra halvdel och imponerade stort och säkrade nytt kontrakt med seger i sista omgången.

Jag har ifrågasatt hur pass bra Luton egentligen är, men de spelar väldigt stabilt och jag är på väg att vika mig på att deras enorma form i slutet av förra säsongen bara var ett otroligt momentum. Visst hade de en otrolig form, men jag tror inte att de är tillräckligt bra för att plocka poäng i samma takt över den här säsongen också. Vilket säsongsinledningen också antyder på. Men man är nog ett lag som kan placera sig någonstans i mitten av tabellen.

Trots att jag viker mig lite på hur bra Luton faktiskt är, anser jag ändå att de har för många segrar på bortaplan just nu. Jag tror att statistiken kommer till att jämna sig ut lite efter den här matchen.

Cardiff sliter den här säsongen, om det inte blir bättre kan man snart vara en nedflyttningskandidat. Cardiff har också inlett säsongen dåligt hemma. Man har varit väldigt stabila hemma i Wales i snart 20 år i Championship, men nu har man 1 seger, 2 oavgjorda och 4 förluster så här långt.

Men trots det så går jag i Cardiffs favör här, baserat på Lutons överrepresentation av bortasegrar. Luton har 3 raka oavgjorda matcher och med Cardiffs dåliga start på säsongen i betraktning, så kommer krysset med här till fint streckade 25%.

 

Här kan vi nog vänta oss en tight, tight match. Huddersfield har 1 oavgjord match hemma i år, resterande 5 matcher har avgjorts med uddamålet. Dessutom har 4 av matcherna slutat med under 2,5 mål. Middlesbrough har bara släppt in 1 mål på sina 6 senaste matcher, totalt har man bara släppt in 6 mål på 13 ligamatcher så här långt, vilket är bäst i ligan. 11 av Middlesbroughs 13 matcher har slutat under 2,5 mål.

Huddersfield har varit lite ojämnare än vad Middlesbrough har varit så här långt, det gör att jag matchar krysset med tvåan istället för ettan. Middlesbrough har kryssat 4 av sina 6 bortamatcher så här långt och jag kan faktiskt se att man adderar ytterligare ett oavgjort resultat här, med tanke på hur tighta man är och hur tighta Huddersfield är på hemmaplan.

 

Preston har imponerat på bortaplan, innan 2-1 förlusten mot Rotherham, hade man 4 segrar och en oavgjord. Det här var dessutom segrar mot Brentford, QPR, Huddersfield och Reading. Hemma har man bara 1 seger och hela 5 förluster.

Watford har startat säsongen bra hemma, 5 segrar och 1 oavgjord. Man är tippade att vara med i striden om en direkt uppflyttning av dem flesta. Man spelade bra senast när man spelade 0-0 borta mot serietrean Bristol.

Jag tror att Prestons imponerande bortastatistik kommer till att korrigeras nedåt framöver. Jag tror inte att de är så pass bra som resultaten visar, speciellt inte när de nästan inte alls klarar av att vinna på hemmaplan. Visst, man förlorade med 0-3 senast hemma mot Blackburn efter att man fick en man utvisad i 44:e minuten, men faktum var att Blackburn redan då hade varit det bättre laget direkt från starten av matchen.

Jag spikar Watford utan att tveka, jag tror att det i grund och botten är klasskillnad mellan lagen.

 

Bournemouth ligger tvåa i tabellen och har 3 raka segrar och 9-3 i målskillnad. Rotherhams form är den motsatta, 1 seger och 4 förluster på de 5 senaste.

Bournemouth borde definitivt vinna den här matchen och jag förstår alla som spikar dem här. Jag kommer dock gardera med krysset, Rotherham har krigat till sig ett kryss mot Hudderfield hemma och förlorade bara med uddamålet mot serieledande Norwich. Bournemouth har dessutom ett kryss borta mot Cardiff, som bara ligger placeringen ovanför Rotherham i tabellen. Man har också en förlust borta mot Sheffield Wednesday, så om Bournemouth inte har sin bästa dag på lördag kan krysset till fint streckade 22% vara en bra gardering.

 

Norwich har på allvar kommit igång och man toppar nu tabellen. Bara ta en titt på lagets 4 senaste segrar: 3-1 borta mot Bristol, 1-0 hemma mot Swansea, 1-0 borta mot Middlesbrough och 3-2 borta mot Stoke. Man hade dessutom 3-0 mot Stoke innan man fick en straff och utvisning mot sig i 69:e minuten. Man har dock en del skador i truppen, vilket man även hade mot Stoke. Men man fick också förstemålvakten Krul skadad mot Stoke, samt Buendia utvisad, som därmed missar matchen mot Coventry.

Coventry har bara tagit 1 poäng på sina 6 bortamatcher. Man hade dock ledningen med 2-1 borta mot Watford med bara 25 minuter kvar, men förlorade till slut med 2-3. Är det ett tecken på att de kanske kan skrälla här mot ett skadedrabbat Norwich? Möjligtvis faktiskt. Skulle jag spelat ett större system skulle jag faktiskt haft med krysset här. Med ett system på 512 kr blir det här utan tvekan en spik.

 

Det här är min stora chansning på kupongen. Sheffield har tagit in West Bromwich och Crystal Palace tidigare manager Tony Pulis till att leda laget. För er som inte känner till Pulis, är han en tränare som kräver en enorm arbetsvilja från sina lag. Det ska spelas tight, defensivt och på kontringar. Pulis har nu varit manager i två matcher, debutmatchen slutade 0-1 borta mot Preston och nu senast blev det 1-1 borta mot Swansea. Det ska tilläggas att Sheffield fick en man utvisad redan efter 17 minuter mot Preston.

Stoke spelar Hawaiifotboll för tillfället, 11-8 i målskillnad på sina 4 senaste matcher. Bara det borde egentligen få mig till att hålla mig borta från krysset, men jag tror på Pulis-effekten hos Sheffield. Jag tror inte att Sheffield kommer till att bjuda upp för Hawaiifotboll. Dessutom har Stoke kryssat minimum 2 oavgjorda matcher per 10 bortamatcher (alla tävlingar + träningsmatcher inkluderade) hela vägen tillbaka till säsongen 11/12. Jag tippar ofta på statistik och det här innebär att Stoke kryssat miminum 2 matcher av 24 sektioner á 10 matcher i rad. Nu har man 5 matcher så här långt på sin 25:e sektion och där har ännu inte varit något kryss.

Pulis + statistik = X för mig!

 

Derby ligger sist i tabellen och har ännu inte anställt en ny manager efter att man sparkade Cocu under landslagsuppehållet. Laget leds just nu av Liam Rosenior som varit en del av tränarstaben under Cocu.

Trots att Derby är sist har man ändå tagit poäng borta mot Bournemouth och besegrat Norwich borta med 1-0. Man spelade också väldigt jämnt med Bristol på bortaplan även om man förlorade med 0-1. Så visst finns det kvalitet i laget.

Wycombe flyttades upp från League One inför den här säsongen. Man inledde Championship med 7 raka förluster. Men man har nu 2 segrar, 1 oavgjord och bara 1 förlust sedan dess. Man spelar lågt och satsar på kontringar, man ligger på ca 35-40% bollinnehav i sina matcher.

Jag tror att Wycombe har snittat mer poäng de senaste 5 matcherna, än vad man kan förvänta sig att de kommer till att göra i majoriteten av kommande sektioner á 5 matcher. Jag tror att Derby kommer till att få en liten breakthrough här. Man har som sagt spelat bra trots resultaten, man har Rooney på topp och Wycombe har mest troligt överpresterat en aning de senaste veckorna.

Jag tror att en etta kan räcka fint här, men krysset till streckade 26% när det är jackpott lockar!

 

I sista matchen får vi 5:e placerade Ipswich mot 6:e placerade Charlton i League One. Lagen är 3 respektive 5 poäng bakom Peterborough på andraplatsen, vilket innebär direkt uppflyttning till Championship. Ipswich har en match mindre spelad än Peterborough och Charlton har två matcher mindre spelade.                                                                                                                                                                  Även om ligan fortfarande är ung tror jag att båda lagen vill försöka att plocka in poäng på Peterborough. Speciellt när Ipswich bara har kryssat 1 av 13 matcher och Charlton bara 2 av 12 matcher. Jag tror att båda lagen kommer till att gå för 3 poäng och inte 1 poäng.

Ipswich har 6 vinster på 7 hemmatcher, man förlorade senaste matchen hemma mot serieledarna Hull med 0-3. Charlton har 4 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster så här långt på bortaplan. För Ipswich del har hemmasegrarna kommit mot lag i nedre delen av tabellen, samt mot Accrington på 9:e platsen. Hull var första verkliga testet och det gick ju inte så bra.                                                                    Charlton förlorade borta mot 3:e placerade Lincoln med 0-2, men besegrade 4:e placerade Portsmouth med 2-0 borta. Senaste matchen var dock förlust med 2-4 borta mot Burton som är 3:e laget från tabellens sista placering.

Jag tycker att det här är en väldigt svårtippad match, det känns som att den kan gå hur som helst. Jag chansar bort krysset här med tanke på att lagen har kryssat så pass lite. Men på ett större system skulle det här varit första matchen jag lagt till ett tecken på. Ipswich har 14 hemmatcher i League One utan ett kryss, men 7 av dessa har slutat med uddamålet. För eller senare kommer krysset….

Få tips varje vecka. Våra experter har exklusiva tips varje vecka som de kommer att dela med dig.

Om Stryktipset

Om du inte känner till stryktips: så här fungerar veckans stryktips.

Stryktipset är en produkt hos spelbolaget Svenska Spel som går ut på att tippa 1, X eller 2 (hemmaseger, oavgjort, bortaseger) i 13 fotbollsmatcher. Matcherna är främst hämtade från England och Sverige. Spelet ger vinst när man har mellan 10 – 13 rätt.

Av hela spelpotten återbetalas 65 % i form av vinster.

Vinstfördelning Stryktipset
Antal rätt Vinstfördelning Vinstchans
13 rätt utbetalar 40 % av vinsten och vinstchansen är 1:1594323
12 rätt utbetalar 15 % av vinsten och vinstchansen är 1:61320
11 rätt utbetalar 12 % av vinsten och vinstchansen är 1:5110
10 rätt utbetalar 25 % av vinsten och vinstchansen är 1:697
Garantifonden får 8 % av vinsten och finns för att garantera en ensam vinnare med 12 rätt 10 miljoner kronor.
Totalt 100 % – vinstchansen är 1:607

Namnet Stryktipset kommer av att man från början strök de matchresultat som man inte trodde på.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du våra integritetsvillkor.